начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изгубено наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изгубено наследство

Мнениеот deni_dobreva » 26 Ное 2010, 20:12

Ще се опитам накратко да обясня казуса си: През 1997 почива дядо ми, а през 2003- баба ми. Те притежават едно жилище и компесаторни бонове за имоти на доста голяма стойност. Когато почива баба ми, моята стринка представя документ, който я упълномощава еднолично да се разпорежда с жилището. Тя го продава още след 1 месец. Скоро след разговор с роднини на баба ми, разбирам че още през 1995 тя и дядо ми съставят завещание пред нотариус, с което завещават жилището на мен и сестра ми. Стринка ми е секретар в съда с доста "връзки". Интересува ме има ли някаква сила още това завещание... има ли смисъл изобщо да го търся, или да наемам адвокат? Ако има, то къде бих мога да го намеря, като се има предвид че не зная при кой нотариус е съставено?
deni_dobreva
Младши потребител

Re: изгубено наследство

Мнениеот hidden » 28 Ное 2010, 11:41

Какъв е този документ, въз основа на който стринка Ви се е легитимирала като собственик? Ако сте наследник, защо тя притежава целия имот, а Вие - нищо?
Отивате при нотариуса, искате от него да обяви завещанието, след това го вписвате в служба по вписванията, а ако стринка Ви е разполагала с други документи, легитимиращии я като собственик, завеждате иск за собственост срещу нея и новия собственик.
Дали има смисъл да се занимвате? Няма как да се отговори на този въпрос еднозначно, без да се видят всички документи. Консултирайте се с адвокат, ако сте готови да водите дела.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Re: изгубено наследство

Мнениеот dimist » 28 Ное 2010, 12:35

А от 2003 до сега какво правихте ?
dimist
Потребител

Назад към Съсобственост и делба