Здравейте, още не съм тръгнала да купувам, а по-скоро ми се "върти" като идея и затова още не съм се консултирала с адвокат, но исках да видя вие тук какво ще ми препоръчате и въобще има ли вариант за това, което съм намислила. Та ето малко информация: омъжена съм от една година, съпругът ми е разведен с едно дете от предишен брак, ние нямаме деца все още и не знам и кога ще стане това (дай Боже по-скоро, но всичко е късмет).В момента живеем в негово жилище, което е придобито след развода му и преди сключването на нашия брак. Аз искам да си купя жилище на свое име чрез кредит, но не искам да имам разправии с бившата му жена един ден за този апартамент, ако не дай си боже нещо се случи със съпруга ми. Та не ми е ясно, ако жилището (след като аз ще изплащам кредита) ще бъде прехвърлено на мое име, но по време на брака ни, то неговата дъщеря ще има ли права над него в случай на смърт на баща й и как може да се избегне това? Въобще и в случай на развод как ще мога да си запазя жилището за себе си, ако е придобито по време на брака? От изчетеното до тук в този форум, ми става ясно, че след евентуален развод той ще задържи апартамента си и аз няма да мога да имам никакви претенции към него. което е без значение за мен, но избрания от мен апартамент бих искала да запазя за себе си.
Надявам се да ми помогнете със съвет и благодаря
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
покупка на имот без участие на съпруга
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: покупка на имот без участие на съпруга
Подпишете брачен договор, иначе имотът ще е СИО.
- sunrise
- Активен потребител
Re: покупка на имот без участие на съпруга
Благодаря Ви за бързия отговор!!!
- ivaila
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|