Здравейте.
Притежавам Нотариален акт за дарение на недвижим имот.Дарението е направено през 1995г. от дядо и баба.
В Нотариалният акт освен всички необходими данни за имота,дарителите и дарения пише и :" Дарителите запазват правото си на ползуване докато са живи".
Дядо ми почина преди 12г. а баба преди месец.
Въпросът ми е дали трябва да предприема някакви действия за промяна на този Нотариален акт?Към кои служби да се обърна?Има ли срокове които трябва да спазя? ... или този Нотариален акт е достатъчен за да разполагам с имота както намеря за добре?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за консултация ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за консултация ...
Ако дарението не се оспорва от други наследници не може да имате друг проблем. Поискайте от общината актове за смърт на двамата дарители и с Нот. акт при нотариуса - продавайте имота. Ако не искате да продавате не Ви е необходим нов Нотариален акт.
- derventliev
- Младши потребител
Re: Моля за консултация ...
Благодаря за отговора.
Дарението не се оспорва от никого,просто не знаех закона дали ме задължава да предприема някакви действия след като дарителите са починали ... община,служба по вписвания,кадастър,нов Нотариален акт и т.н.
п.п. всички партиди : данъчни,ток,вода,телефон са на мое име.
Дарението не се оспорва от никого,просто не знаех закона дали ме задължава да предприема някакви действия след като дарителите са починали ... община,служба по вписвания,кадастър,нов Нотариален акт и т.н.
п.п. всички партиди : данъчни,ток,вода,телефон са на мое име.
- vladimircho
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|