начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля за консултация ...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за консултация ...

Мнениеот vladimircho » 18 Окт 2010, 08:48

Здравейте.
Притежавам Нотариален акт за дарение на недвижим имот.Дарението е направено през 1995г. от дядо и баба.
В Нотариалният акт освен всички необходими данни за имота,дарителите и дарения пише и :" Дарителите запазват правото си на ползуване докато са живи".
Дядо ми почина преди 12г. а баба преди месец.
Въпросът ми е дали трябва да предприема някакви действия за промяна на този Нотариален акт?Към кои служби да се обърна?Има ли срокове които трябва да спазя? ... или този Нотариален акт е достатъчен за да разполагам с имота както намеря за добре?
vladimircho
Нов потребител

Re: Моля за консултация ...

Мнениеот derventliev » 18 Окт 2010, 10:59

Ако дарението не се оспорва от други наследници не може да имате друг проблем. Поискайте от общината актове за смърт на двамата дарители и с Нот. акт при нотариуса - продавайте имота. Ако не искате да продавате не Ви е необходим нов Нотариален акт.
derventliev
Младши потребител

Re: Моля за консултация ...

Мнениеот vladimircho » 18 Окт 2010, 14:29

Благодаря за отговора.
Дарението не се оспорва от никого,просто не знаех закона дали ме задължава да предприема някакви действия след като дарителите са починали ... община,служба по вписвания,кадастър,нов Нотариален акт и т.н.

п.п. всички партиди : данъчни,ток,вода,телефон са на мое име.
vladimircho
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба