начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Делба на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имот

Мнениеот roroo » 24 Авг 2010, 12:13

Имам следният въпрос: Имаме имот в провинцията който се води на трима собственици, може ли прехвърлянето на една част от имота да се извърши в София , а не в провинцията където е имота?
roroo
Нов потребител

Re: Делба на имот

Мнениеот ykovachev » 24 Авг 2010, 12:22

Ако имате предвид сделка пред нотариус, не става - чл. 576 във вр. с чл. 570, ал. 1 ГПК.
Стига да сме уцелили какво се пита. Прав е just_somebody, и аз веднъж се пазарих с нотариуса, с който си работя, за една такава делбица и ми казаха: добре, ама ти се занимавай да вписваш на място договора :D Логично, де.
Последна промяна ykovachev на 24 Авг 2010, 12:56, променена общо 2 пъти
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот just_somebody » 24 Авг 2010, 12:49

Не може да се направи разпореждане с имота в друг район освен ако е делба, за това съществуват и пълномощните. При делба на земеделски имоти може да дерогирате подсъдността, но първо трябва да намерите Нотариус, който да се съгласи. Повечето отказват и препращат да оформите документите при колега от района, в който се намират имотите.
just_somebody
Нов потребител

Мнениеот roroo » 24 Авг 2010, 19:03

Много Ви благодаря за отговора.
roroo
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба