- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
поделба на земеделска земя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
поделба на земеделска земя
здравеите надявам се че някои може да помогне по някакъв начин. дядо ми умира преди 10 години без да има поделба между него и другите наследници , в последствие разбрах че те са поделени и ние и брата на дядо получаваме общо 12 декара а става въпрос за 250 декара земя на дядото на моя дядо. тои има 2 брака от 1 е дядо ми и брат му а от 2 има още 2 деца и 2 доведени.интересува ме доведените 2 деца имт ли право да делят и те въпреки че не са наша кръв.децата от този 2 брак обират почти всичко без да имат документ а и да исфабрикуват някакъв тои трябва да е от преди 1944 г поне .до колкото разбирам тяхната делба е незаконна от всяка гледна точка.те не са ни информирали да присъстваме когато се е делял имота,да кажат че не сме се явили пак не става защото не са пуснали публикация в държавен вестник,има и други нарушения относно даването под аренда без документ за собственост,интересува ме има ли начин да се подели земята без да се стига до съд но ако се стигне ще излезе ли бързо решение,защото за жалост нямаме възможност да се влачим по съдилища и накрая да платим стоиноста на земята която ни се полага.
- niko_ss1
- Нов потребител
Re: поделба на земеделска земя
някои може ли да каже нещо по въпроса ???
- niko_ss1
- Нов потребител
Не става ясно как другите наследници са направи делба без вас. По закон трябва да присъстват всички наследници на една делба. Вие видяли ли сте документ за делба или само предполагате че има такава делба?
- mariavitanova
- Младши потребител
никакви документи не съм видял за земята,но те си я ползват дават я на арендатори....направили са си някаква делба кои както го устроива понеже те са си постоянно там и се възползват от това.
- niko_ss1
- Нов потребител
niko_ss1 написа:здравеите надявам се че някои може да помогне по някакъв начин. дядо ми умира преди 10 години без да има поделба между него и другите наследници , в последствие разбрах че те са поделени и ние и брата на дядо получаваме общо 12 декара а става въпрос за 250 декара земя на дядото на моя дядо. тои има 2 брака от 1 е дядо ми и брат му а от 2 има още 2 деца и 2 доведени.интересува ме доведените 2 деца имт ли право да делят и те въпреки че не са наша кръв.децата от този 2 брак обират почти всичко без да имат документ а и да исфабрикуват някакъв тои трябва да е от преди 1944 г поне .до колкото разбирам тяхната делба е незаконна от всяка гледна точка.те не са ни информирали да присъстваме когато се е делял имота,да кажат че не сме се явили пак не става защото не са пуснали публикация в държавен вестник,има и други нарушения относно даването под аренда без документ за собственост,интересува ме има ли начин да се подели земята без да се стига до съд но ако се стигне ще излезе ли бързо решение,защото за жалост нямаме възможност да се влачим по съдилища и накрая да платим стоиноста на земята която ни се полага.
Излишно хабене на енергия, niko_ss1,
Евтиното (разбирай липсата на средства за правно съдействие, а то ви е необходимо) излиза скъпо и прескъпо! В един пекрасен ден може да се окаже, че сте наследили, но няма да притежавате собственост върху част от зем. земи.
Добронамерен съвет: Ако сте от категорията лица, отговарящи на условияа за безплатна правна помощ, обърнете се към съответната адвокатска колегия.
-
Melly - Старши потребител
здравеите ако нещо не е ясно напишете какво да уточня до колкото мога , а понеже съм на 23 и не съм се сблъсквал до сега с такива неща пиша тук за съвет. предвид обстоятелствата дали трябва правна помощ или просто да подам жалба някаде,че се ползва земя за която нямат документ,че е тяхна а по свое усмотрение са я разделили без да ни уведомят и спечелили от нея и дали си заслужава всичко това за змемеделска земя за която арендаторите дават по 28 лева на декар или просто да се примиря че живея в бг и такива проблеми се решават трудно
- niko_ss1
- Нов потребител
Първо си извадете удостоверение за наследници на наследодателя.Този с двата брака.След това отивате в Поземлена комисия на съответните ниви.Поискайте обстоятелствена проверка по името на наследодателя,като представяте винаги удостоверението за наследници в което вече и вие фигурирате.И дали е възможно комисията да преразгледа и имотите на всички наследници,как са ги придобили.За да може да обясните защо я искате първо попитайте в деловодството за отговарящия инжинер във ваште райони/землища/.Той ще ви насочи как ще процедирате.Ако има измама е наказателно производство,но повечето наивници се позовават на иск за материален спор/който може да се предяви срещу решение на съответната инстанция.
Дотук толкова,по-нататък адвокат,делба на всички имоти,ако трябва и вещна експертиза за установяване на имоти и правни сделки.Това се назначава при иск от съдия.Но при всички случаи поне един документ с невярно съдържание или неистинско деклариране на наследници ще ви е нужен,за да бъде възможно да предприемете каквото и да било по вашия проблем.
Запомни,едно деклариране на чужд имот,дори и на баща ти,не те прави собственик,ако не се намери правна сделка.Владение неможе да съществува,защото всички деца са били добра работна ръка на родителите си по онова време.А свидетелите винаги някъде грешат,срещу 200грамки,защото нивите не са се ограждали и никой не е имал техн.познание колко е 250 декара по онова време на земеделие
Смелост не ти липсва щом попита,но за да предприемеш нещо си трябва и амбиция и време.Поговори с роднини,поразучи откъде знаят за аренди и имоти,започни отнякъде,защото при адвокат се ходи с документи.
Дотук толкова,по-нататък адвокат,делба на всички имоти,ако трябва и вещна експертиза за установяване на имоти и правни сделки.Това се назначава при иск от съдия.Но при всички случаи поне един документ с невярно съдържание или неистинско деклариране на наследници ще ви е нужен,за да бъде възможно да предприемете каквото и да било по вашия проблем.
Запомни,едно деклариране на чужд имот,дори и на баща ти,не те прави собственик,ако не се намери правна сделка.Владение неможе да съществува,защото всички деца са били добра работна ръка на родителите си по онова време.А свидетелите винаги някъде грешат,срещу 200грамки,защото нивите не са се ограждали и никой не е имал техн.познание колко е 250 декара по онова време на земеделие
Смелост не ти липсва щом попита,но за да предприемеш нещо си трябва и амбиция и време.Поговори с роднини,поразучи откъде знаят за аренди и имоти,започни отнякъде,защото при адвокат се ходи с документи.
-
namakak - Потребител
да аз вече опитах да извадя удостоверение за наследници,но за тая цел ми искаха сумати глупости и ще мине малко време - трябва да напиша и имената на всички наследници след този пра дядо а това са много народ,които и маика ми не знае и сега събирам име по име .
- niko_ss1
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|