начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Делба на поземлен имот без излаз на улица ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на поземлен имот без излаз на улица ?

Мнениеот nazaratus » 13 Фев 2010, 21:22

Здравейте,
Много ще се радвам ако някой ме упъти какви процедури трябва да предприема за делба на наследствен имот в регулация. Парцела е голям 2800 кв.м и има 4 собственика, от които аз съм единия.
Доколкото успях да разбера за образуване на отделен УПИ са необходими минимум 500 кв.м, а в нашия случай се падат по 700 кв.м. (2800 : 4 = 700), но самият парцел няма никакво лице на улица.
Тук съм побликувал скица, на която се вижда ситуацията на нашия имот (№75):
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 84464a.jpg
Много бихме искали да обособим 4 самостоятелни парцела, а дали това е възможно след като няма и 1м. лице на път? Първо да направим делба и после да искаме тупик или нещо такова. Нямам идея какви процедури да предприемем и ще Ви бъда много благодарен ако помогнете с идеи.
nazaratus
Нов потребител

Re: Делба на поземлен имот без излаз на улица ?

Мнениеот julyanvonemona » 15 Фев 2010, 10:41

Моля съобщете от къде е извлечена приложената скица! (някакъв стар кадастрален план, кадастрална карта или земеделски кадастър)
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nazaratus » 15 Фев 2010, 11:26

Кадастрална карта е! Кажете ми има ли шанс да разделим имота на 4 самостоятелни парцела?
nazaratus
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 15 Фев 2010, 13:23

да имотът ще може да се раздели на 4 части
избирате си геодезическа фирма и разделяте имота след това правите промени в пуп
boiko_62
Потребител

Мнениеот magodeoz » 15 Фев 2010, 13:53

@nazaratus:
Щом пишете, че имотът е в регулация, значи има действащ подробен устройствен план (план за регулация). Поискайте го от общината и го покажете, за да може да се направи преценка. При урегулирането на 4 самостоятелни УПИ (парцела) част от площта на имота ще трябва да отиде за достъп (улица). Като последователност - първо се изменя планът за регулация, а делбата е след това. Всеки от четиримата съсобственици получава в дял по един УПИ, а площите за комуникация остават съсобствени. После, ако желаете, може да ги подарите на общината.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Фев 2010, 21:39

nazaratus можете ли да кажете още какви размери имат страните на многоъгълника който представлява имота Ви. Мисля, че никъде не сте съобщили каква е площтта на имота, а и това ми трябва! Освен това поне кажете кога е одобрен действащия ПУП !
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот l____ » 17 Фев 2010, 13:00

...наследствен имот в регулация. ...

А как разбра, че е в регулация? Имам съмнения.
Иди в Общината и се увери, че за твоя /и за имотите около твоя/ имот има одобрен ПР.
Всичко друго е ... чесане на клавиатурите.
l____
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Фев 2010, 21:30

І_____ е-еех че си,..... човека ти казва че имота е в регулация, а ти се съмняваш. Даже и аз му вярвям, макар и да си мисля че смуче мозък!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nazaratus » 21 Фев 2010, 19:33

Имота се води ПИ и се намира в границите на селото, а относно самите граници като метри ще поръчам скица в мащаб и ще ги сметна. Не съм компетентен в тази сфера и за това потърсих съвет тук (не смуча мозъци а просто питам - нали за това е този форум).
nazaratus
Нов потребител

Мнениеот anserk » 22 Фев 2010, 01:31

nazaratus написа:.....наследствен имот в регулация. Парцела е голям 2800 кв.м и има 4 собственика, от които аз съм единия. ......
Тук съм побликувал скица, на която се вижда ситуацията на нашия имот (№75):

Ето какво разчетох от "ситуацията" : Отишли куп наследници на имоти при строителния техник на селото и му рекли: има имоти, ама ние сме доста, та вземи ги раздели да има за всички. И оня наплюнчил молива и давай - на кой колкото даде, а те веднага оградки :roll:
Само дето тия от ПИ 75 ги е нямало на сбирката (и те не са малко) и затова сега ще си купуват вертолет, щото имота им става само за площадка :D
l____ написа:А как разбра, че е в регулация? Имам съмнения.

Прав си -каква ти регулация! ПР на имотите (територията) между околовръстния полигон - това ще се наложи да договори с лицензирана геодезическа фирма. Те знаят процедурата, ще дадат варианти -ще бъде трудно, нервно, ще има недоволни ...., възражения ....
Иначе с партизански пътеки през съседните имоти ще иска право на преминаване :D
anserk
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба