начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

помогнете ми...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помогнете ми...

Мнениеот tonisa » 03 Юли 2009, 12:45

Моля за помощ и съвет.Става въпрос за къща с двор.Ние с брат ми след смърта на майка ни имаме дял 1.6.Как може да си полу4им дела след като вуй4они(на мама брат )отказва да плати.Наскоро нашата баба му преписа имота.Тази 1.6 е от бащата на мама ,който е по4инал преди 13г.,а мама преди 2г.До скоро имота беше общински ,но го направихме 4астен,но това след смарта на мама-тогава и беше преписан на вуй4о ни от баба ни.Какви права имаме.Имота е двор с къща на 2 етажа.Няма възможност за подялба(къщата е в средата на двора).А ние с брат ми сме пълни сираци на 30,34г.и имаме нужда от тези пари...те са завзели вси4ко..Моля за съвет.БЛАГОДАРЯ ВИ.
tonisa
Младши потребител

Re: помогнете ми...

Мнениеот mikewolf » 03 Юли 2009, 13:01

Гледам и друга отворена тема има.
Само да попитам да не сте сгрешили годините си и да са 10 и 14, а не 30 и 34????
И какво трябва да се разбира под формулировката "пълни сираци"?????
Баща, вуйчо, баба ...не са ли роднини?!?!?!?!
Да не излезе, че и дядо имате???
mikewolf
Младши потребител

Мнениеот tonisa » 04 Юли 2009, 10:19

Баща ни също по4ина.Дядовци нямам,а и какво общо има това..Не пишете само глупости на хората в темите,ако сте толкова възпитани в което се съмнявам! :idea:
tonisa
Младши потребител

Мнениеот anserk » 06 Юли 2009, 16:27

С удостоверение за наследници на починалата ви майка се опитайте в общината да извадите скица на въпросния имот и право при АДВОКАТ!!! И да искате, не можете да се оправите сами! Още повече, че имота е придобит (не посочвате на какво основание) наскоро (по всяка вероятност след смъртта на дядо ви и майка ви). Как сте го придобивали от общината - не сте ли се съветвали с адвокат?
anserk
Активен потребител

Мнениеот tonisa » 09 Юли 2009, 20:02

Предобит е след смърта на дядо и мама.Пусната е молба от баба ми -той е бил църковен имот,платен от нас и после общината съди църквата и го взема.А сега баба пусна някаква молба -плати нещо дребно и от общински стана наш-4астен ве4е.После го преписа на вуй4о,след смърта на мама.Тази 1.6 е от дядо ни,който е по4инал преди 14 години.Ние имаме ли някакви права с тая 1.6.Може да не е много ,но за нас е...Много ти благодаря за отговора!
tonisa
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 13 Юли 2009, 18:01

Като е придобит след смъртта на дядо Ви, Вие и една шеста нямате.
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба