начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Разваляне на Дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на Дарение

Мнениеот gruiuf » 17 Юни 2009, 16:43

Извинявам се,ако въпросът ми не е за този подфорум, но за първи път пиша тук, а наистина имам нужда от малко помощ.Случаят е следният:
Преди около 6 години майка ми дарява на сестра си(която не живее в БГ,и това и се дарява с оглед,като се прибере в България на старини, да има къде да живее) етаж от къща и част от дворно място(другата половина на мястото и другият етаж са на братът на майка ми). Две години след направеното дарение сестра и умира. Тя има едно дете,което вече е пълнолетно и продължава да живее във Франция. Може ли да се развали това дарение, при положение,че вече е унаследено?Има ли вратички-от сорта аз да ретендирам,че майка ми ме е лишила мен от наследство.Ако има варианти, бихте ли ми казали,като име, добър адвокат по вещо право?
Благодаря предварително!
п.п.Майка ми е разведена.
gruiuf
Младши потребител

Re: Разваляне на Дарение

Мнениеот gruiuf » 08 Юли 2009, 10:59

Моля ви изкажете поне едно мнение.... :(
gruiuf
Младши потребител

Re: Разваляне на Дарение

Мнениеот Standbay » 08 Юли 2009, 11:20

Може да се тръси възстановяване на запазена част, но доколкото разбирам дарителят е още жив. Така че това може да стане едва след негова смърт.
Аватар
Standbay
Потребител

Назад към Съсобственост и делба