начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Вариант за получаване на наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вариант за получаване на наследство

Мнениеот mirasv » 04 Юни 2009, 21:08

Здравейте.
Ситуацията е следната:
Почина баща ни, от първия брак с майка ни има 2 деца, аз и брат ми, а от втория - 3 деца. Той има дял от 1/4 от къща, от която брат ми има 1/2 дял и майката на баща ми има 1/4 дял, съответно дела на баща ми е получен преди сключването на втория му брак, а по време на него баща ни има един апартамент и една къща с двор в село. В момента тече процедура по прехвърляне на дяла на баба ни на брат ми, така дяла му да стане 3/4 от въпросната къща. Та въпроса ми е: Възможно ли е по някакъв начин ние с брат ми да се откажем от дяловете ни от апартамента и къщата с двор, срещу другите деца да се откажат от дяловете си от къщата, може ли да се извърши такова нещо и ако да-как се нарича, и при нотариус ли се ходи. и приемливо ли е, или да се реши по друг начин? Да отбележа ,че съпругата на баща ми оцелява при катастрофата, а той почива. Къщата е в един град, а апартамента е в друг, областен град, а селото е близо до него. Може ли нотариуса да е един, или за двата имота да се ходи при 2 нотариуса, такова нещо ни подхвърли адвоката на другите 3 деца, на когото ние не вярваме?
Предварително благодаря
mirasv
Нов потребител

Re: Вариант за получаване на наследство

Мнениеот vili_spasova » 04 Юни 2009, 22:01

Леле, направо е страшно...
Вижте, с питане няма да стане..
А щом не вярвате на адвокат - намерете си друг - на който вярвате.
Наслеството ще си го получите, да ходи се при нотариус, начините се наричат съдебна или доброволна делба, документите може да се подготвят от адвоката за съдебна и от нотариуса или адвоката за доброволна делба, НО задължително ще са Ви необходими - документи за собственост на имотите /нот. актове, договори или др./, скици, /планове, проекти и др. за сградите/, удостоверение за данъчна оценка на наследените имоти, удостоверение за наследници и т.н.т. и т.н.т.
Съберете, каквото имате като документи и отидете при нотариус, на който вярвате, явно това е начина. Нотариусът би ви консултирал дори по-успешно от адвокат, що се отнася до доброволната делба.
Успех!
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот Гост. » 04 Юни 2009, 22:22

Вили....

Нотариусът би ви консултирал дори по-успешно от адвокат, що се отнася до доброволната делба.

какво би казал нотари в повече от един адвокат?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vili_spasova » 05 Юни 2009, 05:27

Поли, привет :D
Едва ли нотарито би казал повече от един адвокат, по -скоро би могъл след консултацията да изготви договора и да го завери, като мисля, това би спестило малко време и може би средства на съделителите, но всеки си избира сам начина..

Хубав ден на всички!
Поли... Благодаря ти :D
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот mirasv » 05 Юни 2009, 22:43

Благодаря ви,
задействахме изваждането на всички необходими документи, който сте написали и за трите жилища. Аз цял ден четох в нета за тая доброволна делба, прочетох и отговорите ви, ще послушам съвета за консултация с нотариус, пак благодаря
mirasv
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба