- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба на нива
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Делба на нива
Здравейте!Моля ви да ми помогнете!Въпроса ми е следния-имаме от баща ми наследство от 6.830 дка земеделска земя,а ние сме 4 наследника.Как може да се раздели?Може ли 2х2 да сме съсобственици?Благодаря ви предварително
- karamelina
- Младши потребител
Re: Делба на нива
Зависи коолко се падат на наследник
- valya77
- Младши потребител
На някого в имоти ,а на други в пари/все пак мин . р-р за нива е 3 дка / ,ако не се разберете доброволно ,отивате на съд и там отново същото и ако не се разберете и там на публична продан.
- donna
- Старши потребител
Може двама наследника да са съсобственици на половината нива по 1/2 и.ч. и другите двама на другата половина пак по 1/2 и.ч. така ще се спази минимума за новообразуване на земеделски имот от 3 дка.
- veso1985
- Нов потребител
Но наистина зависи по колко се пада на наследник това е при варианта когато четримата наследника имат по 1/4 дял.
- veso1985
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|