Може ли снимка от Googlе Earth да се използва като доказателство за състояние на сграда (брой етажи)?
Идеята е следната: според сянката на сградите по време на направата на снимката да се установи фактическото състояние на височина на сграда (брой етажи) като се съпостави със сянката на съседни сгради?
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Снимка от Googlе Earth като доказателство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Снимка от Googlе Earth като доказателство
При тези "снимки" има една особеност - времето, през което е била направена от сателит, вероятно не съвпада с реалното.
Съществуват системи за реално наблюдение, нооо ... аз лично нямам инфо.
Иначе, като доказателствен материал... защо не?!? - стига съдът да го допусне(снимките).
п.с. Предполагам, че не броят етажи /които могат да се установят и с просто око/, а реалната височина на сградата Ви притеснява... Има и по-сигурни начини /ако е височината/ - например геодезическо заснемане...
Съществуват системи за реално наблюдение, нооо ... аз лично нямам инфо.
Иначе, като доказателствен материал... защо не?!? - стига съдът да го допусне(снимките).
п.с. Предполагам, че не броят етажи /които могат да се установят и с просто око/, а реалната височина на сградата Ви притеснява... Има и по-сигурни начини /ако е височината/ - например геодезическо заснемане...
-
narina - Потребител
много тъпа идея.грешката при такова "измерване" ще е огромна.
за лазерна рулетка или далекомер не сте ли чували?
за лазерна рулетка или далекомер не сте ли чували?
- vetre
- Потребител
Някой е гледал много американски кримки.
- donchev
- Потребител
Възможно е seuvella да има намерение да сравнява фактическата обстановка от "преди" ремонта и "след" него... за да докаже промяната например...
Обаче, ако това е целта, аз лично първо бих се поразровила из строителната документация в Общината, след което ще си наема вещо лице - геодезист.
Обаче, ако това е целта, аз лично първо бих се поразровила из строителната документация в Общината, след което ще си наема вещо лице - геодезист.
-
narina - Потребител
По тази логика, може ли монтаж на снимка да се ползва като доказателство?.....
- dideto
- Младши потребител
Съмнявам се, че съд ще приеме като доказателство снимка, пък било то и от Google Earth.
- dideto
- Младши потребител
той Google Earth е май е с доста старички снимки.
лятото бях в хотел мирамар в обзор и гледам в Google Earth
изобщо го няма там/още не е построен/.още се вижда къмпинг градина ли беше
лятото бях в хотел мирамар в обзор и гледам в Google Earth
изобщо го няма там/още не е построен/.още се вижда къмпинг градина ли беше
- vetre
- Потребител
Според мен идеята не е лоша.
Наскоро имах дело в което вещото лице се опитваше да ни убеди че е вдигнат един цял етаж но това не е нов строеж а само ремонт в рамките на допустимото. така че Ви разбирам, но без вещо лице само снимка не може според мен да установите каквото и да било.
И ще ви трябват две вещи лица-едното да установи автентичността на снимката, а другото на база на снимката да даде заключение за етажност, но да се сравняват сенки-не знам.
Сама по себе си снимката не е доказателствен материал но във вашия случай може да е основа за въпроси към вещото лице и ако е подплатена със свидетелски показания може да се окаже силен коз.
Просто поискайте експертиза и включете въпроси по снимката. Друг въпрос е дали съдът ще допусне въпросите, но пък нищо не губите да опитате
Наскоро имах дело в което вещото лице се опитваше да ни убеди че е вдигнат един цял етаж но това не е нов строеж а само ремонт в рамките на допустимото. така че Ви разбирам, но без вещо лице само снимка не може според мен да установите каквото и да било.
И ще ви трябват две вещи лица-едното да установи автентичността на снимката, а другото на база на снимката да даде заключение за етажност, но да се сравняват сенки-не знам.
Сама по себе си снимката не е доказателствен материал но във вашия случай може да е основа за въпроси към вещото лице и ако е подплатена със свидетелски показания може да се окаже силен коз.
Просто поискайте експертиза и включете въпроси по снимката. Друг въпрос е дали съдът ще допусне въпросите, но пък нищо не губите да опитате
- pitasht
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|