- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ще има ли по справедливи закони в ЕС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
ще има ли по справедливи закони в ЕС
знае ли някой , след приемането ни в евросъюза ще се променят ли законите в съответствие със страните от ЕС.Притежавам 75% от къща и ми се струва много несправедливо съдът да я изнесе на публична продан,тъй като и двамата собственици я искаме.А знае ли някой как е в станите от ЕС. Мисълта ми е дали да изчакам 2 години с делото за делба до приемането ни в ЕС с надеждата че ще има промени в законодателството.Благодаря ви.
- колонка
Re: ще има ли по справедливи закони в ЕС
Здравейте. В момента тече процедура за синхронизация на българските закони с тези на EU, но това не означава, че законите ще се променят изцяло по отношение на съсобствеността. До колкото сам запозната със законодателството на няколко от европейските държави, и при тях се наблюдава същата процедура, както и тук. Ако не се постигне съгласие за поставяне в дял на единия съсобственик като се наплати дела на другия, то се изнася на публична продан съответния имот - къща, апартамент...Не ми стана ясно дали и двамата искате целия имот ?И дали имота може да бъде реално поделен на 2 части?Ако може да е поделен на 2 реално обособени части, така, че да удовлетворява и двама ви, като се наплати разликата в дела, не виждам защо да рискувате да се изнесе на публична продан, където трето лице може да го купи.
Не става ясно също и как е придобита тази съсобственост - чрез правна сделка ли, по наскедство ли...
Най добре е да се обърнете към конкретен адвокат или юрист и да обясните целия случаи, ако не сте го направили до сега. Той ще прецени какъв варян е най добре да предприемете. Но не разчитаите на рязки промени поради влизането ни в EU. При съставянето на нашите закони и ние също сме взаимствали част от европейската практика в това отношение.
Не става ясно също и как е придобита тази съсобственост - чрез правна сделка ли, по наскедство ли...
Най добре е да се обърнете към конкретен адвокат или юрист и да обясните целия случаи, ако не сте го направили до сега. Той ще прецени какъв варян е най добре да предприемете. Но не разчитаите на рязки промени поради влизането ни в EU. При съставянето на нашите закони и ние също сме взаимствали част от европейската практика в това отношение.
- Solei
1. Какво му е несправедливото на закона, според Вас?
2. Защо искате делба, ако положението в момента не Ви пречи?
3. Ако искате да запазите къщата изцяло, защо не изплатите на другия човек неговата част?
2. Защо искате делба, ако положението в момента не Ви пречи?
3. Ако искате да запазите къщата изцяло, защо не изплатите на другия човек неговата част?
- Пионерче
Благодаря на Solei за отговора, макар че ми се искаше друго да прочета.
Имота е придобит по наследство, като е неподеляем на две-лицето е недостатъчно, а и двамата искаме цялата къща. Ако навсякъде практиката е с изнасяне на продан при тези обстоятелства май съм губеща страна.
На въпросите на Пионерче: 1.Не смятам че е справедливо трето лице да вземе къщата ми при положение че съм съсобственик с по-голям дял, както е написано.
2.Бих поискал делба защото в положението в което сме в момента не мога да използвам реално часта си. Другият съсобственик може да заведе дело, защото не може да ме гледа все пак аз имам по-голяма част. 3.Както е написано и по-горе двамата искаме само за себе си къщата, естествено че би било идеалният вариант да изплатя останалата част.
Имота е придобит по наследство, като е неподеляем на две-лицето е недостатъчно, а и двамата искаме цялата къща. Ако навсякъде практиката е с изнасяне на продан при тези обстоятелства май съм губеща страна.
На въпросите на Пионерче: 1.Не смятам че е справедливо трето лице да вземе къщата ми при положение че съм съсобственик с по-голям дял, както е написано.
2.Бих поискал делба защото в положението в което сме в момента не мога да използвам реално часта си. Другият съсобственик може да заведе дело, защото не може да ме гледа все пак аз имам по-голяма част. 3.Както е написано и по-горе двамата искаме само за себе си къщата, естествено че би било идеалният вариант да изплатя останалата част.
- колонка
,, За всички е божията справедливост- но за жалост на земята властват парите"
-от Евангелие на Матея .
Делба, пари на двамата според дяловете и всички доволни.
Щом всеки иска къщата , всеки да наддава в съдено изп.публична продан ......
Това ,че имате по-голяма част не Ви дава никакво предимство,освен,че ще плащате по-малката част.
-от Евангелие на Матея .
Делба, пари на двамата според дяловете и всички доволни.
Щом всеки иска къщата , всеки да наддава в съдено изп.публична продан ......
Това ,че имате по-голяма част не Ви дава никакво предимство,освен,че ще плащате по-малката част.
- младеж
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|