начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

СЪСОБСТВЕНОСТ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЪСОБСТВЕНОСТ

Мнениеот МАРГАРИТА » 15 Юни 2004, 20:42

Притежавам идеални части от дворно място и къща.Ползувам от години част от двора със съгласието на съсобствениците.Сега имам нужда и от малко жилищна площ,но живеещата там моя леля не е съгласна да ми отстъпи пространство и този факт съм го удостоверила с нотариална заверка.Естествено претенциите ми не надвишават в никакъв случай това,което ми се полага според идеал.части.Или с други думи казано:имам достъп до двора и ползувам част от него,но нямам достъп до къщата.Посъветваха ме да заведа дело за разпределяне на ползването в Районен съд.Моля ВИ за съвет-как да постъпя.Какво показва практиката в такива случаи.БЛАГОДАРЯ Ви.
МАРГАРИТА

Re: СЪСОБСТВЕНОСТ

Мнениеот Иван » 16 Юни 2004, 16:39

Правилно са Ви посъветвали. Делото минава бързо. Възможно е да бъде назначена експертиза, с оглед допустимостта на разпределението на ползването.
Иван

Re: СЪСОБСТВЕНОСТ

Мнениеот ipon » 16 Юни 2004, 20:42

ангажирайти адвокат,съспсъвети по форума няма да успеете ,казуса е сложен,въобще във вещното право няма лесни казуси.
ipon
Потребител

Назад към Съсобственост и делба