начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Невалиден договор за долброволна делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невалиден договор за долброволна делба

Мнениеот ralitsamir » 16 Фев 2016, 19:08

Здравейте,
Дядо ми е сключил договор за доброволна делба на съсобствен сънаследствен недвижим имот със сестра си в далечната 1987.Цитирам част от него:
"За уравняване на дяловете дядо ми заплаща на сестра си сумат от 2680 лв. С настоящия договор се прекратява съсобствеността на така поделеният имот и никоя от страните не може да има каквито и да е претенции по отношение на другия съделител. При съставянето на този договор са представени:
Нот.акт
Скица на имота от 1987
Заповед от 1971 за разделянето на имотите."

В последствие роднините на сестра му решават да оградят техния дял, тъй като до момента не е имало очертана граница. Изведнъж се оказва при проверка, че през 1990 г. имало ново преразпределение на имотите в селото и се появява нова скица на имота с различни граници, които са в наша щета. Съответно ние не сме уведомени и техния адвокат твърди , че този договор е невалиден. Как е възмложно да стане такова преразпределение вътре в имота?Как може Договора да е невалиден при все, че е с нотарилна заверка, има заплатени пари за съответния дял и т.н.
Моля за компетентното Ви мнение.
ralitsamir
Нов потребител

Re: Невалиден договор за долброволна делба

Мнениеот jhoro » 16 Фев 2016, 19:30

Има нещо гнило ... и не само в Дания.
Говорите за делба, а накрая пак е един имот. При делба - трябва да станат поне два, със съответните собственици съгласно новите нотариални актове.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ralitsamir » 16 Фев 2016, 20:14

Ами дефакто няма ограда между тях, дядо ми твърди, че след делбата няма нотариален акт.
ralitsamir
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Фев 2016, 03:36

ralitsamir написа:техния адвокат твърди , че този договор е невалиден.

Надали е казал точно това :wink: ( и дори не ви е нужен нотариален акт- ДДД също се вписват ), но едно не разбирам: какво точно казва ВАШИЯТ адвокат? Техния?-ясно, че ще твърди обстоятелства, които го ползват, но той все пак не защитава вашите интереси, а тези на противника. Та, да се върнем на основното питане- вашия адвокат?
Отделно и друго ме притеснява- споменавате бегло за ограда, та техния не метна ли и нещо за давностно владение?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ralitsamir » 17 Фев 2016, 19:31

Днес след среща с нашия адвокат и направена проверка в регистрите, тя твърди, че наистина през 1990 год е имало някакво преразпределение, съолтветно нови скици и този договор бил невалиден. На мен цялата история ми е много гнила и не знам. Какво бихте ме посъветвали, да се срещна с друг адвокат ли ?
ralitsamir
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба