Здравейте,
Дядо ми е сключил договор за доброволна делба на съсобствен сънаследствен недвижим имот със сестра си в далечната 1987.Цитирам част от него:
"За уравняване на дяловете дядо ми заплаща на сестра си сумат от 2680 лв. С настоящия договор се прекратява съсобствеността на така поделеният имот и никоя от страните не може да има каквито и да е претенции по отношение на другия съделител. При съставянето на този договор са представени:
Нот.акт
Скица на имота от 1987
Заповед от 1971 за разделянето на имотите."
В последствие роднините на сестра му решават да оградят техния дял, тъй като до момента не е имало очертана граница. Изведнъж се оказва при проверка, че през 1990 г. имало ново преразпределение на имотите в селото и се появява нова скица на имота с различни граници, които са в наша щета. Съответно ние не сме уведомени и техния адвокат твърди , че този договор е невалиден. Как е възмложно да стане такова преразпределение вътре в имота?Как може Договора да е невалиден при все, че е с нотарилна заверка, има заплатени пари за съответния дял и т.н.
Моля за компетентното Ви мнение.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Невалиден договор за долброволна делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Невалиден договор за долброволна делба
Има нещо гнило ... и не само в Дания.
Говорите за делба, а накрая пак е един имот. При делба - трябва да станат поне два, със съответните собственици съгласно новите нотариални актове.
Говорите за делба, а накрая пак е един имот. При делба - трябва да станат поне два, със съответните собственици съгласно новите нотариални актове.
- jhoro
- Активен потребител
Ами дефакто няма ограда между тях, дядо ми твърди, че след делбата няма нотариален акт.
- ralitsamir
- Нов потребител
ralitsamir написа:техния адвокат твърди , че този договор е невалиден.
Надали е казал точно това ( и дори не ви е нужен нотариален акт- ДДД също се вписват ), но едно не разбирам: какво точно казва ВАШИЯТ адвокат? Техния?-ясно, че ще твърди обстоятелства, които го ползват, но той все пак не защитава вашите интереси, а тези на противника. Та, да се върнем на основното питане- вашия адвокат?
Отделно и друго ме притеснява- споменавате бегло за ограда, та техния не метна ли и нещо за давностно владение?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Днес след среща с нашия адвокат и направена проверка в регистрите, тя твърди, че наистина през 1990 год е имало някакво преразпределение, съолтветно нови скици и този договор бил невалиден. На мен цялата история ми е много гнила и не знам. Какво бихте ме посъветвали, да се срещна с друг адвокат ли ?
- ralitsamir
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|