- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разделяне на двор в идеални части
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
разделяне на двор в идеални части
Каква е процедурата за разделяне на двор в идеални части между нас и съседите от другия етаж? Ние имаме собственост на единия етаж и половината в идеална част от двор и общи части, както и те . Къщата е на два етажа и сме две семейства съсобственици.Двора е малка площ и не подлежи на законно разделяне с отделни нотариални актове. Какъв е все пак начина да се подели условно и официално между нас, тъй като сме в ужасни отношения със съсъдите от поколения наред, няма смисъл от този психически тормоз всеки ден. Искам отделен вход с нова адресна регистрация, като самия парцел дава възможност за това. При несъгласие на съседите ми за тази разпределба, може ли аз по съдебен път да постигна това ?! И как трябва да процедирам, към кой да се обърна - адвокат, инжинер, кадастър, община ?!...благодаря за отделеното време !
- rali_pl
- Нов потребител
Re: разделяне на двор в идеални части
Само доброволно, делите двора на две, мятате жребий или ги оставяте те да си изберат и слагате една лека ограда
- ivanov_p
- Активен потребител
rali_pl написа:Каква е процедурата за разделяне на двор в идеални части между нас и съседите от другия етаж? Ние имаме собственост на единия етаж и половината в идеална част от двор и общи части, както и те . Къщата е на два етажа и сме две семейства съсобственици.Двора е малка площ и не подлежи на законно разделяне с отделни нотариални актове. Какъв е все пак начина да се подели условно и официално между нас, тъй като сме в ужасни отношения със съсъдите от поколения наред, няма смисъл от този психически тормоз всеки ден. Искам отделен вход с нова адресна регистрация, като самия парцел дава възможност за това. При несъгласие на съседите ми за тази разпределба, може ли аз по съдебен път да постигна това ?! И как трябва да процедирам, към кой да се обърна - адвокат, инжинер, кадастър, община ?!...благодаря за отделеното време !
Резултатът който целите да постегнете изрично е уреден в закон и процедурата е "разпределяне на ползването".
Постига се по съдебен ред. Обърнете се към адвокат. Земята е обща част и като такава не подлежи нито на доброволна, нито на съдебна делба.
-
Melly - Старши потребител
ivanov_p написа:Само доброволно, делите двора на две, мятате жребий или ги оставяте те да си изберат и слагате една лека ограда
СРАМОТА, "Пейчо". Сериозно се замислям за "капацитета ти на юрист".
-
Аз събирам дългове и за мен юрист или адвокат е обидно обръщение. Между другото "адвокат Пейчев" ми викаха в няколко съдебни състава и то докато се занимавах само с делата на дружествата ми. Те бяха повече от делата гледани от много адвокатски кантори.
Естествено човекът може да послуша юриста, може да послуша и умния.
Според умния просто ще отиде при комшиите (или ще прати някой), като предложи дворът да се раздели и или да се хвърля чоп, или те да си изберат частта. Това ще свърши за 30 мин. и без пари.
Според юриста ще плати на адвокат, който да започне дело, в което ще се плати на две експертизи, после още две дела. Резултатът от дадените 2-3 хил. лв. и избликналата нова омраза ще е, че след 3 години съдът ще ги призове да изтеглят чоп.
След 3 години и няколко хиляди лв., не след 30 мин.
Ако питащия реши аз ще отида да говоря с комшиите и ще ги убедя за половин час, а след това ще седнем всички на една маса и отношенията ще им се уталожат. Умният човек, за разлика от юриста, решава проблеми, не ги създава.
Естествено човекът може да послуша юриста, може да послуша и умния.
Според умния просто ще отиде при комшиите (или ще прати някой), като предложи дворът да се раздели и или да се хвърля чоп, или те да си изберат частта. Това ще свърши за 30 мин. и без пари.
Според юриста ще плати на адвокат, който да започне дело, в което ще се плати на две експертизи, после още две дела. Резултатът от дадените 2-3 хил. лв. и избликналата нова омраза ще е, че след 3 години съдът ще ги призове да изтеглят чоп.
След 3 години и няколко хиляди лв., не след 30 мин.
Ако питащия реши аз ще отида да говоря с комшиите и ще ги убедя за половин час, а след това ще седнем всички на една маса и отношенията ще им се уталожат. Умният човек, за разлика от юриста, решава проблеми, не ги създава.
- ivanov_p
- Активен потребител
Перифразата на "Истинският мъж решава проблеми, не ги създава", ми хареса!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Господине, "СЪБИРАЩ ДЪЛГОВЕ" вие едва ли работите толкова дипломатично и галите с перо .....Но ако сте чел внимателно моето описание на проблема , щяхте да видите това, че сме в отвратителни , лоши, крайни отношения със съседите си, те не подлежат на цивилизован разговор, не ги интересуват парите, които ще се пръснат по този въпрос - важното е да се инатят и оспорват - нямам никакви шансове за разговор и достигане на консенсус ! наистина съдебно е единствения ми вариант, за съжаление ....
- rali_pl
- Нов потребител
Кой Ви го каза това - в смисъл добре ли са изследвани всичките възможности на чл.19 ЗУТ.rali_pl написа:Двора е малка площ и не подлежи на законно разделяне.....
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Кой Ви го каза това - в смисъл добре ли са изследвани всичките възможности на чл.19 ЗУТ.rali_pl написа:Двора е малка площ и не подлежи на законно разделяне.....
И като се съобразим с направеното самопризнание от юзъра julyanvonemona:
можем с пълно основание да се съгласим - вЕрно си е такъв, но упорит в незнанието си до умопомрачение.julyanvonemona написа:...а аз като Пъви секретар на ЦК на ЗУТ може и да съм тъпичък, но ми отива нали?
rali_pl,
Не му обръщайте внимание. Никакви възможности за приложение на чл.19 ЗУТ не са относими във вашия случай. Няма такъв "филм" поради законова забрана.
-
Независимо че продължаваш да се държищ като гамен, за нуждите на устройственото планиране чл.201 ЗУТ се явявя специален по отношение чл.38 ЗСMelly написа:...............
Не му обръщайте внимание. Никакви възможности за приложение на чл.19 ЗУТ не са относими във вашия случай. Няма такъв "филм" поради законова забрана.
-
julyanvonemona написа:Независимо че продължаваш да се държищ като гамен, за нуждите на устройственото планиране чл.201 ЗУТ се явявя специален по отношение чл.38 ЗСMelly написа:...............
Не и в конкретния случай.
Получаваш оценка "слаб 2".
За това, че се опитваш да назнайваш, но без успех правната материя, и за това, че подвеждаш вЪпросителите. Не ми се иска да ти напомням да си знаеш "г`ла и мястото в него". Не се бутай между шамарите.
-
julyanvonemona написа:Независимо че продължаваш да се държищ като гамен, за нуждите на устройственото планиране чл.201 ЗУТ се явявя специален по отношение чл.38 ЗСMelly написа:...............
Независимо от характера на двете норми, които цитираш, е недопустима делба на дворното място поради императивна забрана в ЗС. Единствената възможна хипотеза е хората да се обърнат към адвокат, който да им заведе дело за разпределяне на ползването.
- nk7702n
- Старши потребител
Melly написа:Не и в конкретния случай.
Получаваш оценка "слаб 2"...............
Превъзходно! Само не ми е ясно отговора дали е даден от гамен или от адвокат Melly ....с извинение!
Браво! Адвокат Melly се нуждае от защитата на адвокат nk7702n. Уважавам колегиалността!nk7702n написа:Независимо от характера на двете норми, които цитираш, е недопустима делба на дворното място поради императивна забрана в ЗС......
-
Тоя път и аз ще кажа: " Неделя е, хората пият чай у дома или все още някъде извън града, така че няма нужда от чак такава драматичност в диалога.
- nk7702n
- Старши потребител
julyanvonemona написа:Melly написа:Не и в конкретния случай.
Получаваш оценка "слаб 2"...............
Превъзходно! Само не ми е ясно отговора дали е даден от гамен или от адвокат Melly ....с извинение!Браво! Адвокат Melly се нуждае от защитата на адвокат nk7702n. Уважавам колегиалността!nk7702n написа:Независимо от характера на двете норми, които цитираш (ти Емонски, бел. моя), е недопустима делба на дворното място поради императивна забрана в ЗС......
Много неща не са ти ясни. Предупредих те, не се бутай между шамарите. Наде ти зашлеви един шамар на теб Емонски, а не че ме е подкрепила. Потвърдила е това, което казах в първия си пост.
Или ако настояваш, ще доуточня конструкцията:
С моите доводи, с които е съгласна и тя, Наде ти зашлеви шамар през твоята уста. Такава е картината, дори и да не ти харесва.
-
Melly написа:С моите доводи, с които е съгласна и тя, Наде ти зашлеви шамар през твоята уста. Такава е картината, дори и да не ти харесва.
Напротив! Харесва ми и то много! Особено ми харесва че е с твоите доводи!
-
Мене са ме викали в такава ситуация, може би и по-лоша, страните бяха три и въпреки 2-3 десетилетия караници стигнаха до някакво решение. Просто всеки беше завел някой, който да говори. Вие защо мислите, че в момента те не търсят адвокат, който да им раздели двора, за да ги отърве от вас? Обърнете се към някой, може адвокат, може кварталния, ако споровете ви са стигали дотам, съсед, който да им предложи.
- ivanov_p
- Активен потребител
За протокола:
Темата се измести от оста си. Заприлича на махленска седянка с главни действащи лица ivanov_p и julyanvonemona.
Темата се измести от оста си. Заприлича на махленска седянка с главни действащи лица ivanov_p и julyanvonemona.
-
Точно това си мисля. Е! Аз ще бъда пръв! За сега спрм!ivanov_p написа:....за да ги отърве от вас?....
-
19 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|