Здравейте! Извинявам се предварително, ако вече съществува подобна тема, но разглеждах и не открих много.
Моите баба и дядо (родители на баща ми) починаха преди 3г. и съответно 2г. Последните месеци преди смъртта и на двамата аз и моето семейство сме полагали грижи за тях като се бяхме разбрали с моята леля (сестрата на баща ми и тяхна дъщеря), че няма да предявява каквито и да е претенции за жилището, в което живеем. Да, ама не ... устната уговорка не е никаква уговорка и аз съм наясно с това. Вчера моята леля е казала на баща ми, че иска част от жилището ни (панелен апартамент) и от малката къщичка на село.
Как бихме могли да поделим апартамента, от значение ли е, че ние сме гледали родителите ѝ, от значение ли е, че данъците на въпросния апартамент бяха изчистени накуп за няколко години именно от баща ми?
Не съм сигурна дали толкова държи на апартамента, който е достатъчно стар на фона на нейните два апартамента ... или просто иска пари, които за съжаление семейството ми няма възможност да изплати накуп.
Моля да ме посъветвате какво да правим и какви са процедурите за бързо оправяне на тези неща. Благодаря ви предварително и се извинявам, ако има неясноти, но в движение ще уточнявам.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба м/у брат и сестра
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Делба м/у брат и сестра
hlapenceto87 написа:Здравейте! Извинявам се предварително, ако вече съществува подобна тема, но разглеждах и не открих много.
Моите баба и дядо (родители на баща ми) починаха преди 3г. и съответно 2г. Последните месеци преди смъртта и на двамата аз и моето семейство сме полагали грижи за тях като се бяхме разбрали с моята леля (сестрата на баща ми и тяхна дъщеря), че няма да предявява каквито и да е претенции за жилището, в което живеем. Да, ама не ... устната уговорка не е никаква уговорка и аз съм наясно с това. Вчера моята леля е казала на баща ми, че иска част от жилището ни (панелен апартамент) и от малката къщичка на село.
Как бихме могли да поделим апартамента След като няма писмен договор, в нотариална форма (синът се грижи, а родителите "продават" апартамента на него), значи наследява се по закон - всеки по равно., от значение ли е, че ние сме гледали родителите ѝ (по-точно е да се каже "родителите ИМ"), от значение ли е, че данъците на въпросния апартамент бяха изчистени накуп за няколко години именно от баща ми ? От значение е, но трябва да потърсите компетентен съвет от адвокат.
Не съм сигурна дали толкова държи на апартамента, който е достатъчно стар на фона на нейните два апартамента ... или просто иска пари, които за съжаление семейството ми няма възможност да изплати накуп.
Моля да ме посъветвате какво да правим и какви са процедурите за бързо оправяне на тези неща. Труден въпрос...Баща ви не е в изгодна позиция, мисля. Благодаря ви предварително и се извинявам, ако има неясноти, но в движение ще уточнявам.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|