начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Помогнете ми да го сметна..

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помогнете ми да го сметна..

Мнениеот pepitka » 30 Юли 2014, 15:10

gergana12 написа:Борете се за гараж, паркоместо.На днешно време е много важно.
Имате право да избирате местоположение. Успех.
Един въпрос възниква. Дали лицата, които са дали земята си за строеж, дължат ДДС при получаване на получените апартаменти и други обекти.

С този въпрос вече ме разби.Не се бях замислила по този въпрос изобщо.Ако някои знае да казва
pepitka
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Юли 2014, 18:36

pepitka написа:Много благодаря на всичко който ми отговориха на въпросите.Тези дни ще се срещам с изпълнителя и вече знам ,че ме прецаква с 30 квадрата даже.Ще искам таблицата за площообразуване по която той ги смята и ще видя откъде идва тази разлика.Ако има нещо ви пиша и се надявам пак да ми отговорите толкова бързо и адекватно.Благодаря на всички.

Както споменах в предишен коментар, може да се съгласите, приемете таблицата за площоразпределението. Но имате правото и да не се съгласите с нея, да я оспорите. Освен ако в предварителния Ви договор няма залегнало изрично формално условие по отношение площоразпределението. Адвокат!
По отношение ДДС: От данъчна гледна точка, сделките са две. Задължително се консултирайте с опитен счетоводител.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 30 Юли 2014, 20:13

pepitka написа:С този въпрос вече ме разби.Не се бях замислила по този въпрос изобщо.Ако някои знае да казва

Не Вие, а предприемачът (евентуално) дължи ДДС - или пък, алтернативно, може да ползва ДК. Не се притеснявайте - оправете си "квадратурите", както Ви посъветваха експертите по-горе.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот rezuz » 01 Авг 2014, 07:23

pepitka
При тези съвсем начални етапи на преговори между вас и предприемача и наличие само на скици /дори не на идеен проект/ от архитекта - все още няма таблица с площообразуване. Няма как да ви бъде предоставена такава. Всичко сега са сметки "прима-виста", както се казва.

Писах ви на лични.
rezuz
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2014, 08:54

В тази тема най- важното го каза
emilgrigorov написа:Въпрос на договор.
pepitka! Ако там не си опечете или не сте си опекла работата - после и да си правите каквито и да са пресмятания "Късно е либе за китка". Във връзка с изявите на rezuz, съм любопитен да му задам няколко въпроса, но се опасявам, че излишно ще се отклоним от темата.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба