начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос относно отказ от наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно отказ от наследство

Мнениеот t_josifova » 24 Юли 2014, 16:35

Здравейте! Въпросът ми е следният: Татко почина преди месец. С брат ми имаме уговорка, когато родителите ни ги няма, за него да остане апартаментът, за мен - вилата. (Майка, слава Богу, още си е жива и здрава, и е съгласна на този вариант.) Та, въпросът ми е какво трябва да се направи на този етап. Трябва ли да се откажа от цялото наследство и след това брат ми да ми прехвърли вилата чрез съда, или нещо друго, не знам...
Благодаря предварително!
t_josifova
Младши потребител

Re: Въпрос относно отказ от наследство

Мнениеот fulguracion » 24 Юли 2014, 16:39

Отказът от наследство, означава че се отказвате от всичко в полза на другите наследници. Най - добре се консултирайте с адвокат, защото ако искате за Вас да остане вилата, а за брат Ви апартамента и да сте спокойни има документи, които трябва да се изготвят. Да ще струва едни пари, но ще Ви се спестят куп неприятности.

Иначе, за този вариант, който Вие споменавате не е приложим, към днешното законодателство.
fulguracion
Младши потребител

Re: Въпрос относно отказ от наследство

Мнениеот t_josifova » 25 Юли 2014, 17:54

Благодаря за бързия отговор!
t_josifova
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба