начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ НАСЛЕДНИК?!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ НАСЛЕДНИК?!

Мнениеот profilms » 10 Юли 2014, 20:56

Ако човек се откаже от наследство, може ли децата му да са наследници на имот, или идеални части от имот, от това наследство?
През 1966г. шест наследника се отказват от наследство в полза на един. А през 1995г. този наследник показва документ, който удостоверява, че има за наследници децата на всички онези наследници, които през 1966г. вече са се отказали от наследство. Кой документ е валиден - първият, от 1966г., или този от 1995г. и възможно ли е, ако, примерно, майка ми се откаже от наследството на баща си, аз да съм наследник на дядо ми. Малко е объркано, поне за мен, но, ако някой има идея, моля да ми отговори!
Благодаря предварително!
profilms
Младши потребител

Re: КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ НАСЛЕДНИК?!

Мнениеот portokal » 10 Юли 2014, 21:30

Ми ако децата на отказалите се са племенници на твоя човек и той няма собствени деца - може, естествено, да бъдат негови наследници. С все имоти, в това число наследените при отказа.

"и възможно ли е, ако, примерно, майка ми се откаже от наследството на баща си, аз да съм наследник на дядо ми"
Не е възможно, поне не на дядо ти по майчина линия. Можеш обаче, ти или майка ти, да бъдете наследници на вуйчо ти, ако той няма деца, или пък на баба ти, която преди това е станала наследник на дядо ти.

Само един "проблем" има - не може приживе да показваш документ кои са твоите наследници. ;)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 10 Юли 2014, 22:04

Всичко може! Една наша мома през четиридесетте години родила чисто негърче, а в цяла България нямало жив негър. Оказало се, че през ПСВ до селото имало лагер за военнопленници и там имало "абисинци", както народът наричал по-тъмните от катрана. Та бабата и майката родили чисто бели деца, синове и внуци на абесинеца, а внучката чисто абисивче. Такива работи стават.
Та по случая очевидно отказалите се от наследство имали деца, а получилият го нямал и децата на отказалите се наследници наследили наследника. Пинизи!
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот profilms » 19 Юли 2014, 10:09

Благодаря Ви! :)
profilms
Младши потребител

Мнениеот profilms » 19 Юли 2014, 10:39

Благодаря Ви за отговорите! Долу-горе успях да се ориентирам, но имам друг въпрос: какъв документ трябва да искам от наследниците, с който те да се откажат от наследство в полза на друг наследник, за да може имотът да бъде продаван и стопанисван - декларация за отказ от наследство, документ за дарение, или при продажбата да се впишат в договора всички наследници като продавачи? Трябва ми предварителна информация, за да имам някаква представа, когато отида/отидем при нотариус.
Благодаря предварително за отговорите!
profilms
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба