- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имотен казус!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Имотен казус!
Здравейте,имам следния казус:Баща ми иска да ми дари апартамента в който живеем с него ,като се запази правото да го ползва докато е жив,имам брат с който не сме в добри отношения от години,а майка ми е починала.Въпросът ми е ако направи дарение и ако брат ми реши да оспорва,какво може да вземе?Благодаря предварително!
- zlatnamira
- Нов потребител
Re: Имотен казус!
Ако оспори дарението, спИчелИ делУтУ и баща ви е жив - Хапартамента пак става собственост на баща ви.
Други въпроси?
Други въпроси?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Покупко-пробажба с условие
Здравейте баща ми иска да прехвърли неговия дял от апартамента на мен чрез покупко-продажба ,но той пред нотариус да се откаже от пари,а в замяна да го гледаме.Майка ми е починала ,а с брат ми съм в лоши отношения .Така може ли ,за да няма проблем после при оспорване?Благодаря предварително!
- zlatnamira
- Нов потребител
Пълни глупости. След смъртта на бащата братът може да намали дарението до размера на запазената си част и нищо повече. Направете продажба.
- barakuda
- Потребител
Re: Покупко-пробажба с условие
Стига сте питали едни и същи глупости по сто пъти.
- barakuda
- Потребител
А този апартамент бил ли е съпружеска имуществена общност?
Това също има значение.
Това също има значение.
- n6391
- Потребител
barakuda написа:Пълни глупости. След смъртта на бащата братът може да намали дарението до размера на запазената си част и нищо повече. Направете продажба.
Че кой е коментирал хипотезата при починал баща?!? И кой е уточнил, че въпросът му е поставен във връзка с тази хипотеза?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|