начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дарение на земеделска земя/съсобственост в идеални граници/

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дарение на земеделска земя/съсобственост в идеални граници/

Мнениеот penka_zaharieva » 28 Юни 2014, 18:05

Здравейте. Казусът ми е следният. Ще бъда максимално кратка. След смъртта на дядо ми, наследници остават седемте му дъщери. Дядо ми оставя 70 декара земеделска земя /16 ниви-по 10 декара на всяка дъщеря/. Земеделската земя не е разделена в реални граници. Най-голямата дъщеря на дядо ми/леля ми/е на 95г.и е още жива. Не е семейна, никога не се е омъжвала и няма наследници. Преди 3 години, леля ми прехвърли чрез дарение при нотариус, нейните 10 декара /по 1/7 част от всяка нива/ на сина ми, който е пълнолетен и се грижи за нея. Дарението не е утежнено с клаузата за гледане и издръжка. В един момент братовчедите ми решиха, че искат да разделим земите в реални граници и уговориха среща за тази цел. От името на леля ми се яви сина ми с натуралният акт, че е собственик на нейната 1/7 част от всички ниви/10 декара/. Братовчедите казаха, че леля ми нямала право да дари земите на сина ми и, че сделката била незаконосъобразна. Синът ми няма намерение да продава земите прехвърлени от леля ми. Въпросът ми е: Наистина ли прехвърлянето чрез дарение от страна на леля ми като сделка е незаконосъобразно?
penka_zaharieva
Нов потребител

Re: Дарение на земеделска земя/съсобственост в идеални грани

Мнениеот n_ikito » 28 Юни 2014, 23:32

Само по подадената информация, НЕ, няма данни за проблем!
Успех!
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот n6391 » 29 Юни 2014, 00:48

Братовчедите Ви нямат право да оспорват дарението на лелята, защото не са от кръга лица, които могат да направят това при определени условия.
n6391
Потребител

Мнениеот penka_zaharieva » 29 Юни 2014, 22:35

Благодаря от сърце за отговорите.
penka_zaharieva
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба