Здравейте,
със съпруга ми искаме да си строим къща, баба му и дядо му имат имот от 1002кв.м . Разделихме имота на две от по 501 кв.м едните за съпруга ми, другите 501 кв.м. за бабата и дядото. Оказа се че не можем да си изкараме нов ПУП, а имаме изкаран ПУП на целия имот, затова го събрахме имота наново, като си замениха по 10кв.м. за да можем да ползваме стрия ПУП. Сега бабата,дядото и съпруга ми са съсобственици и понеже визата за проектиране е издадена на тримата, разрешителното за строеж ще е пак на тримата.Казаха че новата къща за да се води само на съпруга ми трябва да си учредим право на строеж при нотариус, но там има един хубав данък 2,6 % от данъчната оценка+ нотариалните такси ще ударим 1000 лв.
Може ли някои да ми отговори дали има друг начин новопостроената къща да е на името на съпруга ми, някакъв договор или декларация която баба му и дядо му да подпишат при нотариус или адвокат или това е единствения начин. Много ще съм благодарна ако ми отговорите.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Строеж в съсобствен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Строеж в съсобствен имот
megune написа:....Оказа се че не можем да си изкараме нов ПУП....
В почти 100% от случаите това не е така!
А колкото до друг начин чрез който да си спестите предвиденият за случая в чл.183 (1) ЗУТ договор, а след това и още по скъпото разделяне на заварената сграда няма! Въпроса е какво точно ще пише в договора по чл.183 ЗУТ, но за това наистина си требе адвокат.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|