начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос ...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос ...

Мнениеот miuriel » 22 Апр 2014, 20:32

Здравейте,
Предстои ми подписване на Договор за доброволна делба със сестра ми. Имотите са два и наследствени, като единият е с по-висока пазарна стойност. В договора ще бъде вписана сума за наплащане - разликата от пазарните стойности, за която сме се съгласили. Сумата ще бъде изплатена след примерно 5 години. Т.е. наплащането предстои в бъдеще време. Разбрах обаче от адвоката, който ми оформя договора, че след като има вписана такава сума, то съпругът на сестра ми (в случая тя е задълженото лице), се сдобива с дял от имота. Е ли вярно това ?! ... независимо, че сделката не е покупко-продажба.
miuriel
Нов потребител

Re: Въпрос ...

Мнениеот sunrise » 22 Апр 2014, 20:34

Вярно е. След като ще има плащане, се предполага, че средствата затова са СИО.
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба