начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

съсобственост на упи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съсобственост на упи

Мнениеот damyan_a » 01 Дек 2012, 01:55

Имаме нотариален акт за 68/287 идеални части от дворно място (цялото 287 м2) заедно с цялата пристройка към масивната двуетажна сграда изградена в същия имот както и построените върху пристройката тераса и килер с обша площ 52 м2.

Как да разбера с кого съм съсобственик? Доколкото знам гръцки граждани - неоткриваеми .
масивната сграда и пристройката са негодни за ползване.
мога ли да ги съборя ако общината каже че са опасни при положение че не съм собственик на целия имот?
как да упражня правото си на собственост ?мога ли да ремонтирам пристройката и я обособя като отделно жилище като не знам дали ще се явят съсобствениците?
Възможно ли е да придобия целия имот по давност или .....
Плащам данъка всяка година.
damyan_a
Нов потребител

Re: съсобственост на упи

Мнениеот emilgrigorov » 01 Дек 2012, 09:12

Обърнете внимание на ЗУТ (чл.чл.195-197). Процедурата е сложна и трябва да бъде изпипана в детайли. Отнема една или повече години. Не Ви препоръчвам да се захващате сам.
От друга страна, възможно е да има и други решения. Както технически , така и правни.
Според мен, най-добре е адвокат и архитект съвместно да се заемат със случая, тъй като не е възможно да пресъздадете всички обстоятелства тук.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба