- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Отказ от наследство
Аз и сестра ми сме наследници на един недвижим имот. Тя е съгласна безвъзмездно да ми го отстъпи по какъвто начин намеря за добре.Какъв вариант е най - удачно да избера - отказ от наследство, продажба на наследство или друг?
- Irreducibili
Re: Отказ от наследство
най-добре ще е отказ от наследство от страна на сестра ви
- donna2
- Потребител
Ако в наследството има и други имоти, вещи и пр. имайте предвид, че с отказа от наследство, се отказвате абсолютно от всичко. Ако сте женен, защо просто не Ви го дари (нейната идеална част), а ако сте неженен ще ви го прехвърли или чрез дарение или чрез покупко-продажба /фиктивно/. Все пак, от наследството може да "излезе" и нещо друго, в много случаи - земеделски земи и гори, за които никой не се е сещал (но някой роднина ги е бил заявил и получава след години решение от Поземлената комисия за възстановяване!)
- boba
Интересува ме дали отказът от наследство защитава правата ми така, както покупко-продажбата например. Иначе той е най-евтиният вариант, нали?
- Irreducibili
ОТКАЗЪТ от наследство се вписва ,веднъж направен той не може да се оспори
- donna
- Старши потребител
ако сте само вие със сестра те наследници най-добре е отказ от наследство.Става най-лесно и най-евтино.
- valentine
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|