начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отказ от наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от наследство

Мнениеот Irreducibili » 19 Апр 2004, 08:17

Аз и сестра ми сме наследници на един недвижим имот. Тя е съгласна безвъзмездно да ми го отстъпи по какъвто начин намеря за добре.Какъв вариант е най - удачно да избера - отказ от наследство, продажба на наследство или друг?
Irreducibili

Re: Отказ от наследство

Мнениеот donna2 » 19 Апр 2004, 09:05

най-добре ще е отказ от наследство от страна на сестра ви
donna2
Потребител

Мнениеот boba » 19 Апр 2004, 11:29

Ако в наследството има и други имоти, вещи и пр. имайте предвид, че с отказа от наследство, се отказвате абсолютно от всичко. Ако сте женен, защо просто не Ви го дари (нейната идеална част), а ако сте неженен ще ви го прехвърли или чрез дарение или чрез покупко-продажба /фиктивно/. Все пак, от наследството може да "излезе" и нещо друго, в много случаи - земеделски земи и гори, за които никой не се е сещал (но някой роднина ги е бил заявил и получава след години решение от Поземлената комисия за възстановяване!)
boba

Мнениеот Irreducibili » 19 Апр 2004, 11:43

Интересува ме дали отказът от наследство защитава правата ми така, както покупко-продажбата например. Иначе той е най-евтиният вариант, нали?
Irreducibili

Мнениеот donna » 19 Апр 2004, 11:51

ОТКАЗЪТ от наследство се вписва ,веднъж направен той не може да се оспори
donna
Старши потребител

Мнениеот valentine » 20 Апр 2004, 11:50

ако сте само вие със сестра те наследници най-добре е отказ от наследство.Става най-лесно и най-евтино.
valentine

Назад към Съсобственост и делба