Съсобственик съм на 1/4 ид. части от апартамент. Изпратил съм нотариална покана на собственичката на останалите 3/4 и след получаването й тя се свърза с мен чрез адвокат по телефона. В поканата пиша, че искам или да ми се изплати моята част, или в противен случай да ми се дължи наем.
Нотариалната покана е получена в средата на юни 2012 г. и оттогава освен разговори по телефона с адвоката на собственичката на трите четвърти от апартамента, нищо съществено не се е случило. Въпросът ми е дали може по някакъв начин да ме мотаят, за да печелят време, примерно за придобиване на моята част от имота по давност.
Искам да отбележа, че моята 1/4 наследявам от баща си (който пък ги е наследил от неговия баща), а останалите 3/4 са били на баба ми, които тя е прехвърлила приживе чрез договор за издръжка и гледане на сегашната съсобственичка.
Предварително благодаря за отделеното внимание.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 03:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съсобственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съсобственост
Здравейте , съсобственика Ви може да придобие по давност дела Ви , ако го владее 10 години.Под владение в случая разбирайте да ползва частта Ви като собственик като не допуска да упражнявате вашето право на собственост-например открито отрича правата Ви , не ви допуска в имота , не позволява да ползвате имота и т.н.
Може да искате обезщетение(наем) , от съсобственика си ако той ползва цялата вещ-чл.31 ал.2 ЗС.
Ако желаете да ликвидирате съсобственоста може да инициирате дело за съдебна делба.
Ако не Ви се плаща доброволно обезщетението по чл.31 ал.2 ЗС може да предявите осъдителен иск.
Успех!
Може да искате обезщетение(наем) , от съсобственика си ако той ползва цялата вещ-чл.31 ал.2 ЗС.
Ако желаете да ликвидирате съсобственоста може да инициирате дело за съдебна делба.
Ако не Ви се плаща доброволно обезщетението по чл.31 ал.2 ЗС може да предявите осъдителен иск.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|