начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Строеж в имот в съсобственост в центъра на града

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строеж в имот в съсобственост в центъра на града

Мнениеот radhika » 16 Юли 2012, 11:01

Имам парцел в центъра на града от 127 кв.м. в съсобственост с ид.ч. На моя и на парцелите на останалите съсобствениците има постройки, които са съединени помежду си. За моята постройка никъде не пише кв.м. в нотариалния акт, вероятно, защото се води паянтова. Дори за пред данъчните органи трябваше приблизително да напиша площта на постройката.
Въпросът ми е: как мога да извърша строителни работи в моя парцел? Нужно ли е за целта да искам съгласие от останалите съсобственици? Нужно ли е предварително да извършим делба? Трябва ли да строя само в рамките на сегашната моя постройка? Ако искам да вдигна мансарден етаж, как да постъпя?
radhika
Младши потребител

Re: Строеж в имот в съсобственост в центъра на града

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юли 2012, 20:21

radhikaНе зная дали сте наясно, но само уточняващите въпроси които следва да Ви бъдат зададени са предмет на една малка монография. Едва след това може би ще може да се състави приблизителна картинка на обстановката. Моят съвет е да се обърнете към екип от специалисти в състав най- малкото от юрист - от тези дето са вътре в нещата и колега архитект, също да е вътре в нещата
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба