Собственик съм на първи етаж от къща със застроена площ 65 кв.м и 140 кв.м ид.части от парцел с площ от 240 кв.м, сестра ми е собственик на втори етаж от същата къща с площ от 72 кв.м и 29 кв.м ид.части от парцела. Къщата ни е много стара и подлежи на събаряне.
В същия парцел има още една постройка със застроена площ от 60 кв.м, която е собственост на трето лице. Той притежава и 71 кв.м.ид.части от парцела
Нашата сграда/първи-мой собствен етаж и втори етаж-на сестра ми/ е стара и подлежи на събаряне. /приемаме че вече е съборена/
Аз нямам финансовата възможност да строя в този парцел. Могат ли другите двама съсобственици в парцела по някакъм законов ред да ме накарат да продавам моите ид.ч. от парцела? Възможно ли е парцела да бъде допуснат до съдебна делба и в последствие като неподеляем да бъде изнесен на публична продан?
При условие, че се стигне до публична продан какво ще се продава-само моите и тези на сестра ми идеални части от парцела или и тези на третото лице?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
делба на съсобствен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: делба на съсобствен имот
здравейте г-не/жо
по повод вашето запитване има страшно много информация в този сайт-прочетете по обстойно и със сигурност ще намерите отговори
по повод вашето запитване има страшно много информация в този сайт-прочетете по обстойно и със сигурност ще намерите отговори
- vartolumei
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|