Здравейте,
Моля за съвет,защото и общинарите не ми казаха нищо същественно.
Относно чл.33 от ЗС също няма "подробности"
Имаме парцел 660 кв.м.,от който 97 кв.м. Общинска собственост,тоест имаме си съсобственик.Казаха ни да подадем заявление за продажба на идеалната ни част на Общината,/която нямало и без това да я купи/като пишем и някаква продажна цена.Тук е въпросът ...колко трябва да пишем,за да не увредим и пренебрегнем Общината-съсобственик,за да даде разрешение за продаване на трето лице при "същите условия".След много "размисли и страсти" писахме 30 000 лв.И какво става нататък!Под тази сума ли можем да я продаваме на третото лице или над нея,защото пише"при същите условия" Мога ли да я продам за по-малко,например 25 000 лв.?
Моля,ако има запознати с това за съвет.И има ли давност това заявление?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пподажба на идеална част на Общината-съсобственик
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пподажба на идеална част на Общината-съсобственик
Добре е да я продадете на същите условия, които сте предложили на Общината. Друг е въпроса, че ако Общината наистина не се интересува, ако я продадете на по-ниска цена едва ли ще има значение. Трябва да изчакате да видите какво ще ви отговори Общината. Би възникнал проблем ако те разберат, че сте я продали по-ниско и изведнъж проявят интерес и решат да ви развалят сделката. Ако я продадете за по -малко, но разликата е н несъществена мисля, че не би имало проблем. Защото иначе за всяко сваляне на цената да трябва да уведомявате Общината постоянно не е особено практично.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
- arteglam
- Младши потребител
Благодаря Ви много,бих последвал съвета Ви.
- vargal2000
- Младши потребител
Поискайте и второ мнение Не приемайте на доверие всичко, което ви се казва, особено от непознат.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
- arteglam
- Младши потребител
Да,разбира се,говорих с адвокат.Между другото намалихме цената от 30 000 на 20 000лв.за да може ако се наложи да качваме над тази цена.
- vargal2000
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|