начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отменя ли се решението на съда за делба при следв.съсобств.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отменя ли се решението на съда за делба при следв.съсобств.

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 14:30

Здравейте отново
имам едно питане а вие ако имате желание отговорете- :oops:
Заведохме иск за съдебна делба с нашите съсобственици за дворното място-сега защото бягаме по инстанции и извадихме предходните нот.актове виждам че веднъж вече съда се е произнасял за разделянето на дворното място-че мисълта ми е отменя ли се това решение във времето или всеки нов съсобственик трябва да води ново такова дело :roll: ?
благодаря предварително
vartolumei
Младши потребител

Re: Отменя ли се решението на съда за делба при следв.съсобс

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 15:13

Колегата, който тича заедно с вас в този спринт( не знам за къде се е разбързал народа, като в закусвалня, а не знае, че изхода на спора зависи в голямата си част именно от прецизнто събиране на относими доказателства) не провери ли описаното предварително, преди завеждане на иска?
Не, че има и колега, нали...нали, нали...

Не се отменя- всеки следващ приобретател се съобразява с вече постановената делба, освен ако имотът не подлежи на по-голямо раздробяване( ама, надали).
Все пак може и да са разпределили само правото на ползване, но ако не- загазили сте. Нищо работа- едни разноски, и пак според зависи.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 15:32

Знаех си че ще допусна някаква грешка при питането :oops:
В момента оформяме и събираме необходимите документи за съответния иск.Все още не е пуснат официално в съда.В петък съпругата ми извади актовете и се зачетохме-колкото до колегата ви той въобще не бяга личи му по фигурата :lol: бегаме ние.
Благодаря Ви отново.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 15:36

Ок., така е наистина добре. Извинения за колегата- напоследък си имам основания за това дребнеене.
Просто му занесете книжата- той знае какво да прави.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 22:03

какво означава делбен протокол но РС?
това го има в всеки един нот.акт включичелно и в скицата на имота.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 22:10

Праводателите ви са водили дело за делба и са поделили този имот.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 23:00

Благодаря ти Поли
във връзка с това тогава необходимо ли е да водим наново дело за делба при условие че я има вече?Те милите комшии си позват местото като свое ама явно няма да е за дълго.Къде са ни били очите че да го видим това преди време?????Не чесе успокоявам но все е нещо след всичко преживяно.
Хубаво е че ви има Вас!
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 23:27

vartolumei написа:Благодаря ти Поли
във връзка с това тогава необходимо ли е да водим наново дело за делба при условие че я има вече?Те милите комшии си ползват местото като свое ама явно няма да е за дълго.Къде са ни били очите че да го видим това преди време?????Не че се успокоявам но все е нещо след всичко преживяно.
Хубаво е че ви има Вас!

Аз смятам, че имотът е поделен( не става въпрос за разпределение на ползването, а за делба- според мен.) Колегата, предполагам, след запознаване с доказателствата, с които сте се снабдил, да потвърди мнението ми.
И защото е форум- наистина го посетете. Навярно правото е на ваша страна.

Дано времето да не се окаже фактор с оглед твърденията" комшиите си ползват имота като свой".

:roll: Ако всичко е ок.- колегата пак има работа, защото, за да си върнете владението върху имота, трябва да водите дело ( 108 ЗС, но той си знае).

Все пак се върнете тук след време да ми драснете два реда- правилно ли съм разбрала ситуацията, че напоследък съмнения разни. Последното е за лична употреба.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 23:33

Не вярвам Поли
защото твърде много комшии в времето са сменени-ние сме 5-ти поред съсобственицисме едва 4 години-Но Благодаря още веднъж.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2012, 23:36

vartolumei написа:Не вярвам Поли....

За кое?
Недоверието е добър съветник( от опит), но не разбрах в кое се съмнявате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 12 Мар 2012, 23:58

Не са го ползвали непрекъснато в период от 7-8 години.със всеки различен съсобственик са го ползвали различно който както им позволи-просто хората на които са попадали са били мили възрастни хора които не са знаели какво да правят-приемали са всичко за чиста монета-и не са се поровили.В тези години имота на първия съсобственик-ако мога така да го нарека е продаван 5 пъти-Просто на нас ни хареса местоположението и сме решили да се борим. Дано се реши както трябва-все пак ние не искаме нещо чуждо-искаме това което сме купили!!!
vartolumei
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба