начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Сложен казус при делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сложен казус при делба

Мнениеот nikita_ » 24 Фев 2012, 16:27

Здравейте на всички.Моят казус е малко по-различен от останалите тук.(Поне по мои наблюдения).Наследница съм на 50% от апартамент по линията на майка ми.Другите 50 % пак по наследство се държат от детето на сестрата на майка ми,която също почина.Детето е непълнолетно.Казусът е следния:Когато майката на детето почина,баща и(като неин законен представител) заведе дело за делба срещу моята майка,което спечели(майка ми не искаше да продаде имота и нямаше желание да откупва другият дял).След като и моята майка почина,аз наследих 50 % от апартамента(със съответното решение за делбата му) и когато всичко отшумя реших да се занимая с продажбата му,понеже нямах желание да откупя другата половина.Бащата на детето нееднократно ме е ''уверявал'',че не желае да продава апартамента на общински търг,понеже знае,че се продава на много по-ниска цена.На няколко пъти намирам купувачи,чийто оферти удовлетворяват и моята страна,и страната на непълнолетният съсобственик.Преговорите в началото потръгват,но представителя на съсобственика ми излиза с абсурдни искания и накрая преговорите се закучват.Освен това самото решение за изнасяне на публична продан също прави купувачите несигурни,като също така при евентуален предварителен договор ще се очаква решение от съда дали се разрешава на детето да продаде имота и среща със закрила на детето.
Моите въпроси са два:
1.Има ли начин над година по-късно от вземането на решението на съда за делба,то да се отмени по някакъв начин(другата страна не е съгласна да съдейства)
2.Мога ли чрез промяната на адресна регистрация(в момента съм с друг постоянен адрес) да стана разпоредителка на имота,и евентуално чрез това при доказване на налични купувачи,да задължа другата страна да съдейства и да не създава пречки за евентуалната продажба на имота.
Моля да ме извините,ако съм проявила известна некомпетентност и да споделите,ако имате идеи как мога да форсирам продажбата на апартамента,избягвайки общинският търг.
nikita_
Нов потребител

Re: Сложен казус при делба

Мнениеот niki35 » 24 Фев 2012, 16:43

Има решения случая Ви. Един от тях е аз да го купя. Отговора ми е сериозен. 0877571576
niki35
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба