Да, това е закона и аз съм запозната с него.
Урбанистите сигурно ще започнат да искат да подпечатват и проекти за вертикално планиране. Може би ще започнат да претендират,че трябва и геодезически снимки да правят или проекти за пътища, или пък парцеларни планове(които са също ПУП)...но за съжаление няма как да стане.
Обяснете ми защо досега не са ми върнали нито един проект за изменение на РП само защото не е изготвен от урбанист.
Препоръчвам следния експеримент - направете си един проект за изменение на регулационния план, подпечатайте го от урбанист и го внесете в ДАГ и да видим там какво ще ви обяснят
PS: bgarch, "всяко стадо си има мърша". Ако знаете аз на какви архитектурни творения съм попадала, но явно съм нацелила мършата.
julyanvonemona, не съм твърдяла че има голямо значение факта, че съм обидена, но сега твърдя че моето мнение има голямо значение, след като така настоятелно продължавате да ми отговаряте
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Общината отказва да си продаде ид. част
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Общината отказва да си продаде ид. част
ИГЕО-интелигентните геодезически решения
www.igeo-bg.com
www.igeo-bg.com
- igeo_ood
- Младши потребител
igeo_ood написа:PS: bgarch, "всяко стадо си има мърша". Ако знаете аз на какви архитектурни творения съм попадала, но явно съм нацелила мършата.
Първо- моля за извинение към дамата, досега от незнание се обръщах към Вас в мъжки род!
Второ- не става въпрос за мърша в стадото, това е точно така, както го описвате. Става въпрос за това, че регулациите, доколкото ги има, са нужни единствено във връзка с устройството на територията, евентуално с възможността за нейното застрояване. Поради това този, който се занимава с регулации, трябва да има основни познания по начина на застрояване, организиране на територията и т.н., все проблематика, по която геодезистите не са обучавани и не им е работа. Както на нас, архитектите, не ни е работа да правим точните геодезически измервания и да въвеждаме информацията в кадастралната карта или кадастралните планове. А и не съм чувал архитект да има такива амбиции.
В този аспект мисля, че ЗТСУ с неговата единна и неделима форма ЗРП беше много по- точен отколкото ЗУТ. Може би защото в ЗУТ е заложено постепенното отпадане на регулациите (което по моето скромно мнение е правилно) и затова са предвидени възможности за изработване само на ПР, без да се държи сметка на застрояването. Ето, точно при такива случаи съм виждал посочените от мен безсмислици, правени от геодезисти.
- bgarch
- Потребител
igeo_ood
Това е достатъчно - към останалото проявявам разбиране!
bgarch Ние сме в правен форум и законодателя е изначално премъдър по дефиниция!
За да стигне до идеята че ПУП в т.ч. и плана за регулация , както и неразделните към него по чл.108 (2) ЗУТ "планове за вертикално планиране, планове-схеми за комуникационно-транспортната мрежа, за водоснабдяване, канализация, електрификация, ...."се изработват от архитекти и урбанисти, законодателят със сигурност е преценил че специалистите от тези специалностти имат достатъчно ниво на специална техническа култура в геодезията елекричеството ниско-токовата комуникационна техника ВиК и пр. и пр.за да ги изработват, а мършата - да я ядат чакалите!
Да, това е закона и аз съм запозната с него.
Това е достатъчно - към останалото проявявам разбиране!
bgarch Ние сме в правен форум и законодателя е изначално премъдър по дефиниция!
За да стигне до идеята че ПУП в т.ч. и плана за регулация , както и неразделните към него по чл.108 (2) ЗУТ "планове за вертикално планиране, планове-схеми за комуникационно-транспортната мрежа, за водоснабдяване, канализация, електрификация, ...."се изработват от архитекти и урбанисти, законодателят със сигурност е преценил че специалистите от тези специалностти имат достатъчно ниво на специална техническа култура в геодезията елекричеството ниско-токовата комуникационна техника ВиК и пр. и пр.за да ги изработват, а мършата - да я ядат чакалите!
Последна промяна julyanvonemona на 26 Яну 2012, 06:59, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Откъде се тръгна, докъде се стигна...
-
Melly - Старши потребител
by Melly » 25 Jan 2012 11:14 am
Откъде се тръгна, докъде се стигна...
" К'вот' повикало, такЪво се обадило"