Здравйте.Моят проблем е следният:Ние сме две сестри и брат,имаме наследствен имот /паянтова къща + дворно място/от нашите родители.Сестра ми почина и децата й искат да получат паричната равностойност на техния дял.Аз искам същото.На територията на имота никои не живее,къщата се руши,двора е запустял.Брат ми не желае да се продава имота,нито да изплати нашите дялове и да остане единствен собственик.Племенниците ми му изпратиха покана за участие в делба,но тои се крие-не желае да участва.Какво може да направим?
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ от делба
Не е много ясно каква покана са изпратили племенниците, но вероятно е била за доброволна делба.
Ако един от съсобствениците не желае доброволна делба, тогава всеки от останалите съсобственици може да предяви иск за съдебна делба.
Искът се разглежда от районния съд по местонахождението на имота.
Ако един от съсобствениците не желае доброволна делба, тогава всеки от останалите съсобственици може да предяви иск за съдебна делба.
Искът се разглежда от районния съд по местонахождението на имота.
-
error - Потребител
Благодаря за отговора.Да,поканата е за доброволна делба.При предявяване на иск за съдебна делба/съответно по надлежния ред/ако брат ми се укрие или не се яви на делото,какво следва?
- dani-48
- Нов потребител
Делото си следва своя ход- ще му бъде назначен особен представител и така. Съдът все ще ви подели, като имотът ще бъде изнесен на публична продан след която всеки ще получи паричната равностойност на дела си..
- Гост.
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|