начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Евентуално проблем с наематели

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Евентуално проблем с наематели

Мнениеот petia_vj » 04 Ное 2011, 12:15

Добър ден, ще се опитам да не бъда многословна, но все пак да обясня колкото мога по-подробно.
Майка ми и вуйчо ми (брат й) имат по равни части дял от къща в село в софийска област. Преди около година вуйчо ми без знанието на майка ми пуска в къщата няколко ромски семейства под наем на символичен наем, който май и него не плащат редовно, без договор, с устна договорка. Дотук добре, но тази година до месец майка ми ще изкупи дела на брат си и тя става собственик на цялата къща. Как да процедираме с наемателите - засега не ни пречат, склонни сме да ги оставим зимата да останат там, но напролет трябва да се изнесат, а подозираме, че точно тук ще имаме проблеми. Мислим да им предложим да подпишат срочен договор за наем с крайна дата 1.05.2012г. Въпросът ми е как да процедираме, ако откажат да подпишат договор или ако подпишат пък откажат да се изнесат на уговорената дата? Разбирам, че всичките ми въпроси са свързани с бъдещето и много "ако", но ме интересува какво можем ние отсега да направим за да се подсигурим максимално?
Благодаря ви предварително!!!
petia_vj
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба