- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследственни ниви
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Наследственни ниви
Членове сме на кооперация /аз и брат ми в много лоши отношения сме / която обработва нивите ни същите не са разделени рентата се изплаща години наред само на брат ми а аз все не получавам рента моля кажете ми как да процедирам за да си получавам рентата занапред и има ли начин да си получа рентата за предходните години.
- zlateline
- Нов потребител
Re: Наследственни ниви
zlateline написа:как да процедирам за да си получавам рентата занапред
Иск по чл. 31, ал. ЗС - от деня на писменото поискване.
Също така - иск за делба.
zlateline написа:има ли начин да си получа рентата за предходните години
Евентуално иск по чл. 59 ЗЗД - неоснователно обогатяване.
Конкретно какво
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Re: Наследственни ниви
karanedeff написа: zlateline написа:има ли начин да си получа рентата за предходните години
Евентуално иск по чл. 59 ЗЗД - неоснователно обогатяване.
Конкретно какво
Ами по-конкретно защо аз не съм получавала моя дял от рентата а същият е даван на брат ми нали и двамата сме наследници значи всеки наследник трябва да си получи неговия дял от парите а не кооперацията да изплаща и двата дяла на единия наследник така се получава че брат ми е взимал и моите пари а аз от брат ми нищо не съм получила това не е ли незаконно и от страна на кооперацията и от страна на брат ми а ако случайно не могат да ме издирят/ кооперацията/да ми ги пазят някъде парите бе какво да предприема срещу кооперацията?
karanedeff написа: zlateline написа:как да процедирам за да си получавам рентата занапред
Иск по чл. 31, ал. ЗС - от деня на писменото поискване
А това не го разбрах нали съм наследник защо да правя писмено поискване не съм правила досега такова може би така съм се отказала от моя дял а може би се прави писмено поискване защото нивите не са разделени не знам нивите бяха на баща ми и майка ми и след тяхната смърт стават мои и на брат ми ние сме наследници
кооперацията не е редно да изплаща моя дял на брат ми
- zlateline
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|