Здравейте,
Ще съм много благодарна, ако ми дадете отговор на следния казус:
Интересувам се дали сестрата на моя баща може да оспори дарения от родителите му етаж от къща?Дарението е направено преди повече от 20 години и все още родителите им са живи, т.е. баба ми и дядо ми. Какво може да се предприеме, за да се защитим евентуално при едно търсене на запазени части като наследник от страна на сестра му?
Може ли баща ми да го продаде на мен, която съм му дъщеря и решение ли е това?
Благодаря предварително за мненията!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дарение на недвижим имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дарение на недвижим имот
Продажбата е скъпа, но в краен случай е решение.
По принцип при дарението остава една четвърт запазена част.
То едва ли ще представлява проблем да се заплати четвъртинката.
Иначе при продажбата се губят следите, но пак ще има дело за пари.
По принцип при дарението остава една четвърт запазена част.
То едва ли ще представлява проблем да се заплати четвъртинката.
Иначе при продажбата се губят следите, но пак ще има дело за пари.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Дарение на недвижим имот
Много благодаря за бързия отговор.
- kirilka81
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|