начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

? Защита от разваляне на дарение ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

? Защита от разваляне на дарение ?

Мнениеот mnogopolzvateli » 02 Сеп 2011, 21:28

Въпросът ми е следният- съсобственик съм с наследствена 1/6 и.ч. и още 4/6 и.ч. от ДГИ от баща ми, който има и ВПП. Мога ли да даря тези 4/6 и.ч. на трето лице и да се самоучредя като ползвател доживот? И ако сестра ми след смъртта на баща ни си поиска запазена част до 1/2, как се защитава дарението към третото лице, за да не бъде развалено? И ако бъде развалено това означава ли че повече няма да съм ползвател? С други думи - развалянето на дарение към трето лице (поради разваляне на ДГИ или просто поради иск за въстановяване на запазена част на другия съсобственик) води ли и към разваляне на учреденото ВПП на дарителя?
Благодаря Ви много предварително.
mnogopolzvateli
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба