Мои братовчеди с които сме в съсобственост на земеделски земи, ме принуждават да продадем земята на безценица на техен човек и на никой друг, отказват и провалят всякакви други оферти с цена 10 пъти по висока (която всъщност е нормалната цена). Те със години мъчеха майка ми да се съгласи да продадат земята на безценица на на точно определен техен познат. В момента сме намерили
изгодна оферта( на реална цена, а не занижена 10 пъти както тяхната) искаме да продадем земята понеже имаме нужда, а те провалят сделката като ни натрапват техния човек и ни притискат, за да не можем да я продадем.
Какво мога да направя?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 03:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
принуждават ме да си продам земята на безценица
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: принуждават ме да си продам земята на безценица
Предложете на този отворко да изкупи вашите идеални части при условията, които потенциалният Купувач е съгласен да плати. След това продайте своите ид. части на Купувача. Това е в общи линии.
Обърнете се към адвокат да стъкми процедурата. Има си детайли, които следва да се спазят.
Обърнете се към адвокат да стъкми процедурата. Има си детайли, които следва да се спазят.
-
Melly - Старши потребител
vassko_9 написа: Мои братовчеди с които сме в съсобственост ... ме принуждават да продадем земята на безценица на техен човек
Как Ви принуждават? С пистолет в тила ли?
Ако не е с пистолет - споко, моля.
Melly написа: ... След това продайте своите ид. части на Купувача. Това е в общи линии.
Ами останалите ид. части? Те може никога да не станат собственост на Купувача.
vassko, опитайте да направите доброволна делба на имотите. Ако брат'чедите не се съгласят на доброволна, тръгнете към съдебна делба; по сложничка процедура е съдебната делба, но не чак толкова, че да е невъзможна. Впрочем - зависи.
ВАЖНО е за Вас: За колко имота става дума и за колко братовчеда? Важни са и размерите на имотите. Братовчедите от колко колена са?
Успех!
- l____
- Потребител
Така. Може пък Купувачът да е склонен да придобие ид. части от имота/те. Въпрос на преценка от негова страна. След това той да извърви пътя посочен от l____ .
-
Melly - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|