Здравейте!
Предстои ми доброволна делба за наследсвени недвижими имоти - възстановени земеделски земи с Решение на Поземлената комисия, на дядо ми.
Имам три въпроса на които се надявам да ми дадете отговор:
1. Въпросът ми е дали се явяват като наследници децата на втората съпруга на дядо ми?
Когато сключват брак дядо ми с втората му съпруга, нейните деца вече са били семейни и той не ги е осиновявал.
Годината в която възстановихме земите на дядо ми, втората му съпруга все още беше жива.
2. Трябва ли вместо доброволна делба както сме се разбрали с всички наследници на тези земеделски земи, да стане като договор за покупко-продажба или като дарение?
3. Трябва ли да се издава нотариален акт на земеделски земи с Решение на Поземлената комисия вписани в съда, преди да се извърши договор за делба?
Предварително благодаря.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
делба на недвижим имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
делба на недвижим имот
Последна промяна denivan на 05 Мар 2011, 00:23, променена общо 6 пъти
- denivan
- Младши потребител
Re: делба на недвижим имот
Децата на съпругата са наследници , щом тя е била жива при възстановяването на земите-категорично.Ако не ги включите в делбата тя ще е нищожна по право.
Може с договор за доброволна делба.Не виждам проблем , но дължите нотариални такси разбира се.
Не е нужно да се изкарва предварително нотариален акт.Решението на поземлената комисия и скицата към него (актуална) имат силата на констативен нотариален акт.
Това накратко.
Моя съвет е да ангажирате адвокат , който да Ви подготви документите , да няма после , повторения.
Успех.
Може с договор за доброволна делба.Не виждам проблем , но дължите нотариални такси разбира се.
Не е нужно да се изкарва предварително нотариален акт.Решението на поземлената комисия и скицата към него (актуална) имат силата на констативен нотариален акт.
Това накратко.
Моя съвет е да ангажирате адвокат , който да Ви подготви документите , да няма после , повторения.
Успех.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: делба на недвижим имот
REVOLUTION, благодаря за бързия отговор.
- denivan
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|