начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Възтановяване по НА на имота ни...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възтановяване по НА на имота ни...

Мнениеот dracata » 28 Фев 2011, 19:46

Дядо ми е имал дворно място с НА за 3000кв.м.-от които близо 1600кв.м са били в регулацията,на селото ни,а останалите 1400 извън тази регулация-първият му НА е от 1928г.Сега вече с разрастването на селото ни и останалите 1400кв.м.са в регулацията.Говорил съм с техничката на селото която ми каза,че имаме право по НА да си ги узаконим.Дядо ни е имал 3(трима)сина.Баща ни е починал,единия чичо също,жив е само най-малкият син,(другият ни чичо).Като бяха живи продадоха от дворното място около 2400кв.м.,Имаме ли право сега да си възтановим собствеността на тези-600кв.м.и да влезем във владение.3000кв.м.бяха разделени без документ м/у тримата сина след смъртта на дядо ни.Предполагаме,че тези 600кв.м.са по 3 по 200кв.м.в трита парцела.Тъй като купувача притежава 1(първия)парцел от 1991г.имаме ли право да си търсим дворното място,предполагам,а смятам че е наложително да наемем геодезическа фирма която първо да измери цялото място и да разберем къде са тези 600кв.м.Имаме ли право на тях,задължени ли сме евентоално ако са 3(три)по 200кв.м първо да ги предложим на този първи купувач които сега владее цялото дворно място,или да ги продадем на друг човек...
dracata
Потребител

Назад към Съсобственост и делба