начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

данък наследен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

данък наследен имот

Мнениеот netaa » 05 Дек 2010, 18:14

Здравейте,
Наследници сме на имот, който е в центъра на града. Преди повече от десет години, леля ми започнала да плаща данъка, но преди 2 години се разболя тежко и спря да го плаща. Проблемът е, че има наследници, които са в неизвестност, и няма начин да бъдат открити.
Така се стекоха нещата, че от наша стана никой не иска вече този имот, освен една роднина, която плати последния данък. Но леля продължава да получава писма да плаща данъка, тъй като партидата е на нейно име. Може ли просто да спре да плаща и какви ще са последствията от това?
netaa
Нов потребител

Re: данък наследен имот

Мнениеот dimist » 05 Дек 2010, 18:52

Вие декларирахте ли имота пред отдел ПАМДТ? Би следвало за всеки наследник да се определи лично задължение съобразно наследствените квоти, които в случая са квоти на дял в съсобствен имот.
Най тежкото, което може да Ви се случи е да пристъпят към принудително събиране на дължимите данъци и такси. Доколкото разбирам, имота не се ползва от наследник като основно жилище, следователно е суквестируем. Но това е в най тежкия случай, пък и винаги изпращат покани преди да образуват изпълнително дело.
dimist
Потребител

Re: данък наследен имот

Мнениеот netaa » 05 Дек 2010, 19:11

Мерси, че ми отговорихте.
Имотът не се използва от никого, аз лично не съм го декларирала, сега научавам за него от леля ми, тъй като тя има проблем. Сега, като чета, става ясно, че май и аз имам проблем?
netaa
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба