Здравейте,
Наследници сме на имот, който е в центъра на града. Преди повече от десет години, леля ми започнала да плаща данъка, но преди 2 години се разболя тежко и спря да го плаща. Проблемът е, че има наследници, които са в неизвестност, и няма начин да бъдат открити.
Така се стекоха нещата, че от наша стана никой не иска вече този имот, освен една роднина, която плати последния данък. Но леля продължава да получава писма да плаща данъка, тъй като партидата е на нейно име. Може ли просто да спре да плаща и какви ще са последствията от това?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
данък наследен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: данък наследен имот
Вие декларирахте ли имота пред отдел ПАМДТ? Би следвало за всеки наследник да се определи лично задължение съобразно наследствените квоти, които в случая са квоти на дял в съсобствен имот.
Най тежкото, което може да Ви се случи е да пристъпят към принудително събиране на дължимите данъци и такси. Доколкото разбирам, имота не се ползва от наследник като основно жилище, следователно е суквестируем. Но това е в най тежкия случай, пък и винаги изпращат покани преди да образуват изпълнително дело.
Най тежкото, което може да Ви се случи е да пристъпят към принудително събиране на дължимите данъци и такси. Доколкото разбирам, имота не се ползва от наследник като основно жилище, следователно е суквестируем. Но това е в най тежкия случай, пък и винаги изпращат покани преди да образуват изпълнително дело.
- dimist
- Потребител
Re: данък наследен имот
Мерси, че ми отговорихте.
Имотът не се използва от никого, аз лично не съм го декларирала, сега научавам за него от леля ми, тъй като тя има проблем. Сега, като чета, става ясно, че май и аз имам проблем?
Имотът не се използва от никого, аз лично не съм го декларирала, сега научавам за него от леля ми, тъй като тя има проблем. Сега, като чета, става ясно, че май и аз имам проблем?
- netaa
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|