- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
майка ми и леля ми имат имот, наследен от баба ми ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
майка ми и леля ми имат имот, наследен от баба ми ...
Имам следния въпрос, майка ми и леля ми имат имот, наследен от баба ми. Мама почина преди един месец, като подреждах документите й намерих копие от удостоверение за наследници и писмо от общината, относно регулация на някакъв имот. Няма никакви други документи, доколкото знам от нея, те с леля са единствените собственици. Понеже ми предстои да прехвърлям всичко на мое име (данъци, сметки и т.н.) знам, че имам 6 месеца за това, но леля ми не ми каза нищо за въпросния имот. Въпроса ми е без документ за собственост, а само с удостоверение за наследници мога ли да направя нещо и има ли вариант да загубя права върху имота? Благодаря предварително, извинявам се ако има подобна тема, но просто съм изключително не в час с подобни казуси:)
- freak12
- Нов потребител
Re: майка ми и леля ми имат имот, наследен от баба ми ...
Може да поискате обстоятелствена проверка с ваше удостоверение за наследници на наследодателя на въпросния имот,като се обърнете в служба "Жилищно настаняване" в общината която е съобщила за тази регулация.
Или в АП.След това ви трябва адвокат за да предприеме констативен иск-иск за този имот ,ако неможете да намерите имота и в архивите,за да извадите препис на сделката.Сдобиете ли се с такъв документ веднага го декларирайте за данъци,стига да има постройки.
Проговорете с леля си,след като се намерили някои документи вече
Или в АП.След това ви трябва адвокат за да предприеме констативен иск-иск за този имот ,ако неможете да намерите имота и в архивите,за да извадите препис на сделката.Сдобиете ли се с такъв документ веднага го декларирайте за данъци,стига да има постройки.
Проговорете с леля си,след като се намерили някои документи вече
-
namakak - Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|