начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Призовка за живеещ в чужбина

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призовка за живеещ в чужбина

Мнениеот desislavap » 04 Авг 2010, 14:45

Здравейте,

Имам един може би странен въпрос, но не зная към кого да се обърна.
От извесно време живея в чужбина, но вчера децата ми в българия ми казаха че на пощенската кутия има залепена бележка да отида в съда и да получа призовка. Предполагам, че вторият ми баща е завел дело за делба след като майка ми почина, той има претенции към всичките ни наследствени имоти, които са още от моята баба. Но на мене в момента ми е невъзможно да се прибера в България, как се процедира в такъв случай? Какво трябва да направя? Може ли делото да се състои в мое отсъствие не бих искала да става това, а пък той специално има наложена санкция от полицията за тормоз над семейството ми и не ми се иска да тормози децата ми в БГ. Какви са стъпките, които трябва да направя?

Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят и се извинявам ако въпросът ми не е насочен към правилното място.

Поздрави,

Десислава
desislavap
Нов потребител

Re: Призовка за живеещ в чужбина

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Авг 2010, 14:57

Изпратете децата, ако са пълнолетни да получат призовката. После потърсете адвокат, който да движи нещата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот desislavap » 04 Авг 2010, 15:04

Имат ли право да я получат и адвоката може ли да движи всичко без мое присъствие, има неща, за които само аз мога да свидетелствам. Мога ли да изискам ограничителна заповед от съда до приключване на делото, не искам тормоз над децата?
desislavap
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Авг 2010, 19:46

Тормоз над децата няма при дело за делба. Можете да придвижвате делото и без да сте в България. В повечето случаи няма нужда от свидетелски показания.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба