начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Има ли някакъв начин да получа това, което ми се полага?!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли някакъв начин да получа това, което ми се полага?!

Мнениеот bbn_bbn » 27 Май 2010, 18:05

Здравейте,

искам да се допитам до хора, които имат представа за какво става въпрос отностно юридически казуси, тъй като аз съм доста далеч от тази материя. Ситуацията е следната:

Баща ми се разведе с майка ми. Няколко години по-късно, след като почина се разбра, че е сключил брак с друга жена. Тогава стана въпрос за наследството от баба ми, която е все още жива - апартамента й. Въпросът беше повдигнат от чичо ми, който живее от 30тина години в САЩ, когато дойде за погребението на баща ми и се разбра за брака му. След като разбра продажната цена на апартамента (която никак не е малка, тъй като се намира в идеалният център), темата стана все по-малко обсъждана, докато накрая не изчезна тотално от дискутираните теми. В крайна сметка беше решен да лиши тази жена от дял от това наследство (която всъщност никога не е предявявала някакви претенции). Година по-късно пак дойде до България, което ми се стори доста странно, тъй като това беше 4-тото му идване до България за периода (който вече споменах), през който не живее тук. В последствие разбрах целта му - накарал е баба ми да му "продаде" апартамента, с което обаче напрактика лишава и мен от правото ми на наследство и което разбрах съвсем случайно. Поради тази причина мисля, че е било умишлено. Та въпросите ми са:

1. Имал ли е възможност да го направи така, че и аз да получа полагаемата ми част от наследството (тъй като най-вероятно се е консултирал с адвокат)?!

2. Има ли някаква възможност да си търся полагаемо чрез съдебната система или след като се касае за продажба, поне по документи (макар и на наследник), няма какво да се направи и мога само да се надявам, че съвестта му няма да позволи да постъпи толкова грозно?!

Благодаря на всички за отделеното време и внимание
bbn_bbn
Нов потребител

Re: Има ли някакъв начин да получа това, което ми се полага?!

Мнениеот Pause » 05 Юли 2010, 09:08

Ами вие като внук/ка никога не сте били лишени от наследство по закон. Защо ?
Понеже вие сте нямали качество наследник на баба си която е все ощте жива.А баба ви като собственик е свободна да се разпорежда с имота както намери за добре. :roll:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Юли 2010, 09:35

Pause написа:Ами вие като внук/ка никога не сте били лишени от наследство по закон. Защо ?
Понеже вие сте нямали качество наследник на баба си която е все още жива.А баба ви като собственик е свободна да се разпорежда с имота както намери за добре. :roll:

+1

Тоест докато баба Ви е жива , Вие не сте наследник и нямате никакви права относно имота.След като почине може да атакувате тази сделка в съда като симулативана , но......прогнозите за успех ако нот.акт е направен както трябва са минимални!

Колкото до втората съпруга на баща Ви , няма от какво да я лишавате защото тя не може да наследи баба Ви.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bbn_bbn » 05 Юли 2010, 15:12

Ставаше въпрос именно за оспорване на "продажбата" след евентуално баба ми почине. Значи шанс казвате няма... Благодаря Ви все пак за отделеното време и внимание!
bbn_bbn
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба