начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

дъщеря ми е собственик на 3/4 и.ч. нейният чичо на 1/4

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дъщеря ми е собственик на 3/4 и.ч. нейният чичо на 1/4

Мнениеот mi4ka » 01 Апр 2010, 11:05

Здравейте.Имам нужда от консултация относно недвижим имот(апартамент)на който малолетната ми дъщеря е собственик на 3/4 идеални части,а нейният чичо е с 1/4 идеална част.Той заведе съдебен иск за делба и излезе решение на съда че е в интерес на дъщеря ми е да запази жилището.Адвокатката ми ме заряза седмица преди поредното дело когато е сега на 14.04.2010г,като последно ми каза че имота трябва да отиде на публичен търг.Аз не съм получавала писмен документ с който той да ми предложи да изплатя неговата 1/4.Може ли да ми кажете по закон как седят нещата и може ли наистина директно имота да бъде обявен на публична продан при положение,че дъщеря ми е с по-голяма собственост и има становище от отдел закрила на детето,че е в нейн интерес да запази имота.Часта на дъщеря ми е придобит чрез покупко-продажба,а на чичо и е придобит наследствено.
Много,Ви благодаря предварително на всички за консултацията.
mi4ka
Нов потребител

Re: дъщеря ми е собственик на 3/4 и.ч. нейният чичо на 1/4

Мнениеот l____ » 01 Апр 2010, 14:56

:D :D :D
...Адвокатката ми ме заряза седмица преди поредното дело когато е сега на 14.04.2010г...

Изинявай, но са ме налегнали едни аритметични мераци. :wink:

:!:
Следи ми внимателно мисълта, моля:
Днес е 'денят на шегата/лъжата' - демек 1-ви април.
А "поредното дело е сега на 14.04.2010г"
Та: 14-1 =? ... Не е седем

Моля, от днес нататък, нека всеки знае, че седмицата има, примерно, дванадесет дни.
И нека всеки знае, че думичката 'сЕдмица' вече ще се заменя с 'дванадесет..мица'.
Всъщност... слаб съм и по аритметика. :oops:

А, сега, сериозно: Имаш време да намериш друг адвокат - десетина дни не са малко, ей. И не приемам, реплики от рода на: Ама има Великденски празници. Има! Какво като има?

Успех! :)
l____
Потребител

Мнениеот mi4ka » 01 Апр 2010, 16:00

Благодаря.В интерес на истината успях още днес да си намеря адвокатка.Надявам се цялото действие по делото да се развие в полза на дъщеря ми. :P
mi4ka
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 01 Апр 2010, 18:17

8) Колегата защо ви е зарязала?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mi4ka » 06 Апр 2010, 09:44

Майка и не е добре и поради тази причина тя не поема нови ангажименти,а мен ме прехвърли към нейна колежка,която ми се идя доста расеяна и аз си наех друга адвокатка.Важното е делото да приключи колкото се може по бързо и разбира се да е в моя полза,защото напрежението за мен е голямо.Единственото за което много ме е яд е,че по новия закон може съда да не присъди на дъщеря ми да изплати тази 1/4 на чичо и и да изгубим апартамента.Къде е закона за закрила на детето в случая?
mi4ka
Нов потребител

Мнениеот tany_ivanova » 16 Май 2010, 22:31

Дискутирала съм с адвокат подобен вариант при мой проблем. Той ми каза , че при публичен търг на съсобствения имот мога да купя дяловете на останалите съсобственици .
tany_ivanova
Потребител

Назад към Съсобственост и делба