начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Съсобственост и продажба - моля за помощ и информация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственост и продажба - моля за помощ и информация

Мнениеот sistemen » 13 Май 2010, 13:18

Почетох доста във форума и навсякъде се употребява термина съдебна делба. Искам да разбера в моя случай ще се прибегне до такава.
Съсобственик съм на апартамент с леля ми и баща ми. Искам да го обява за продан, но леля ми каза че няма да се съгласи на продажба ако баща ми не й отстъпи дела си. Говорих с юрист, но дотам не задълбахме. Според юриста и даваме официална оферта да изкупи нашите дялове и ако откаже го обявяваме за продан. Така ли е наистина или ще се наложи да се водят дела? Никой не живее в апартамента, и не иска за в бъдеще да живее там.
sistemen
Младши потребител

Re: Съсобственост и продажба - моля за помощ и информация

Мнениеот Melly » 13 Май 2010, 14:01

sistemen написа:Почетох доста във форума и навсякъде се употребява термина съдебна делба. Искам да разбера в моя случай ще се прибегне до такава.
Съсобственик съм на апартамент с леля ми и баща ми. Искам да го обява за продан, но леля ми каза че няма да се съгласи на продажба ако баща ми не й отстъпи дела си. Говорих с юрист, но дотам не задълбахме. Според юриста и даваме официална оферта да изкупи нашите дялове и ако откаже го обявяваме за продан. Така ли е наистина или ще се наложи да се водят дела? Никой не живее в апартамента, и не иска за в бъдеще да живее там.

С малка корекцийка - обявявате за продан ВАШИТЕ ИДЕАЛНИ ЧАСТИ от този имот :!:

NB! Процедурата по чл.33 ЗС е формална.
А сте сгрешили, а.... "ойде коню у реката". :!: :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sistemen » 13 Май 2010, 14:12

Има ли такъв вариант - да продадем само нашите части. И кой ще се съгласи да купува части от апартамент? Не трябва ли изричното съгласие на всички за да се продава?
sistemen
Младши потребител

Мнениеот Melly » 13 Май 2010, 14:24

sistemen написа:Има ли такъв вариант - да продадем само нашите части. И кой ще се съгласи да купува части от апартамент? Не трябва ли изричното съгласие на всички за да се продава?

Ама молА вас, нека се разберем - аз не съм на изпит! :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Май 2010, 14:25

Такъв вариант има, но наистина е под въпрос дали ще има купувач (е, ако лелята иска да купи - добре).
Колегата преди мен Ви насочи към чл. 33 ЗС (Закона за собствеността). Хайде почетете малко, де. Има го тук в сайта, достъпен е за ползване.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот sistemen » 13 Май 2010, 14:39

Благодаря на всички за отговорите. Лек и успешен ден
sistemen
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба