колеги, здравейте.
Спогодихме се по едно дело за делба с ответната страна. Аз представлявам ищцата. Ответницата е представлявана от адвокат, от който тя се отказва, и иска аз да изготвя спогодбата и да я представлявам. Въпроса ми е дали имам процесуалното право да представлявам и двете страни? ГПК не отговаря на този въпрос. Закона за адвокатурата отговаря, като казва, че може, ако и двете страни са съгласни. Но тази разпоредба е извън ГПК, т.е. съда би могъл да откаже да я съобрази /знаете как е в процеса/.
Ми това е. Ако някой иска, може и да ми отговори.
Бъдете здрави!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съдебна спогодба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: съдебна спогодба
съда би могъл да откаже да я съобрази /знаете как е в процеса/.
Съдебният състав не може да ви откаже... не и на това основание.
Как е в процеса ?
- Гост.
- Старши потребител
ами как е - в момента съда ти чете определение, та се чудиш как да излезеш от ситуация ...
Аз от това се опасявам всъщност. Не че няма да изляза от ситуация, но не искам да отлагам делото, клиентите ми бързат.
Поля, сигурна ли си? Аз досега не съм имал случай подобен. Ще ми се съда да ми признае една процесуална разпоредба, заложена в материален закон, и то нашия, адвокатския, обаче...
Не виждам правна пречка, наистина.
Благодаря за мнението ти, желая ти успехи и здраве.
Аз от това се опасявам всъщност. Не че няма да изляза от ситуация, но не искам да отлагам делото, клиентите ми бързат.
Поля, сигурна ли си? Аз досега не съм имал случай подобен. Ще ми се съда да ми признае една процесуална разпоредба, заложена в материален закон, и то нашия, адвокатския, обаче...
Не виждам правна пречка, наистина.
Благодаря за мнението ти, желая ти успехи и здраве.
- ivan2
- Потребител
Не ви познавам, но! когато съдът прочете определение, че одобрява постигнатата между страните спогодба- намерете ме( мотая се наоколо).
Ще черпите- някога.
Не знам, какво толкова ви притеснява доброволното уреждане на спора. Съобразявате нормата на чл. 34( нот. заверка на подпис ( и вие да сте спокоен), както и в другата тема) от ГПК, ако иде реч само до процесуалното ви качество и смело напред.
Ще черпите- някога.
Не знам, какво толкова ви притеснява доброволното уреждане на спора. Съобразявате нормата на чл. 34( нот. заверка на подпис ( и вие да сте спокоен), както и в другата тема) от ГПК, ако иде реч само до процесуалното ви качество и смело напред.
- Гост.
- Старши потребител
Касателно почерпката - на драго сърце, разбира се! Стига да сте от Пловдив...
Общо взето колебанията ми произтичат от стечението на обстоятелствата, че до настоящия момент така се случи, че не съм изпадал в подобна процесуална ситуация. Противника си е оставал противник до самия край. А сега страните се прегърнаха, разцелуваха, моя клиент започна да се грижи за ответника, въобще, приказка с щастлив край. А това, както е известно на колегите, твърде рядко се случва в съдебна зала.
Благодаря за мнението Ви, Поли! Бъдете здрава!
Общо взето колебанията ми произтичат от стечението на обстоятелствата, че до настоящия момент така се случи, че не съм изпадал в подобна процесуална ситуация. Противника си е оставал противник до самия край. А сега страните се прегърнаха, разцелуваха, моя клиент започна да се грижи за ответника, въобще, приказка с щастлив край. А това, както е известно на колегите, твърде рядко се случва в съдебна зала.
Благодаря за мнението Ви, Поли! Бъдете здрава!
- ivan2
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|