Здравейте на всички обръщам се към вас относно следния казус,ако може да ме насочите поне малко.Нива с площ 27 дка, която не е поделена е наследена след смъртта на баба ми.В удостоверението за наследници има четирима наследници , съпруг- втори, син и две внучки.Според втория съпруг той има право на 1/3 от нивата ,а внучките по 1/6.А според един адвокат втория съпруг няма право на нищо. Същевремнно сина продава идеалната си част / чрез дарение на купувач / без даже да ни уведоми за това.И един ден въпросния купувач идва и ни дава три алтернативи:
1.Да ни изкупи дела на цена , която не ни удовлетворява.
2.Да направи заменка,което също не желаем.
3.Да подпишем декларации , че не желаем да ни бъде изкупен дела и да правим делба.
Въпросите са ми следните :
Втория съпруг има ли законно право на дял от нивата?
Тази продажба,която е осъществена какви последствия има за нас освен че става съсобственик с нас.
Предварително благодаря за насоките.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на идеална част на неразделен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|