начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Какво означава "не са уредени регулационните отношения с ПИ"

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какво означава "не са уредени регулационните отношения с ПИ"

Мнениеот sunrise » 15 Сеп 2009, 14:20

l____ написа:
влизането в сила на кадастралната карта изчиства неуредените отношения.

Неуредените отношения по регулация ги е изчистил §6 на ЗУТ.
Кадастралната карта не изчиства никави отношения.
Нима казваш, че кадастралната карта и кадастърът създават вещно-правно действие?? :D

Тук нещата са сложни и то много.
Дори и да не изчиства вещноправния ефект, поне на скицата, като тръгнеш да продаваш не си личат тези неуредени сметки/проблем е ако ги пише в НА обаче/. :wink:
Освен това, след влизане в сила на зУТ , вещно-прехвърлителният ефект на плана за дворищната регулация отпадна, а уличната няма такъв ефект. Въпреки това е необходимо да се мине процедурата по §8. Може да си ги и платят ако искат, никой няма да ги спре.
Въпросът е , че дори и на скицата от кадастъра да не е излизат, това не означава, че като поискат виза от общината , ще им издадат. Кадастралната карта и регулационния план не са едно и също.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Mitaka41 » 15 Сеп 2009, 18:09

Здравейте отново съм питащия. Физик съм пообразование и не разбирам кой знае колко от строителни и регулационни проблеми.
Съжалявам че разпалих такива спорове. Мога да представя скицата на имота но не знам как да стане тук.
Mitaka41
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 15 Сеп 2009, 23:16

Под прозорчето, в което пишете поста си, има надпис "Настройки", до него вдясно - "Прикачи файл". Посочвате за прикачване файл от компютъра си, желателно в .jpg формат и с по-висока резолюция.
PS: Вие, физиците, не ползвате ли компютри?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот l____ » 16 Сеп 2009, 10:45

magodeoz, искам да те питам нещо. Нещото има връзка с тази тема... но не съвсем.
Аз, на ЗУТ-въпроса, който ме вълнува, не можах да намеря отговор.
Може ли да те питам нещо?
И как да те открие човек?
l____
Потребител

Мнениеот magodeoz » 16 Сеп 2009, 14:08

magodeoz
Активен потребител

Мнениеот l____ » 17 Сеп 2009, 13:43

10x, magodeoz !
l____
Потребител

Мнениеот Standbay » 17 Сеп 2009, 21:02

Дано да е от полза това което цитирам, но толкова дълго го търсих в кой закон беше :cry:
Закон за кадастъра и имотния регистър
§ 5. (1) Парцел, по отношение на който дворищнорегулационният план е приложен, е поземлен имот по смисъла на този закон.
(2) Дворищнорегулационният план е приложен за тези части от парцела, за които е платено дължимото обезщетение за придадените към парцела недвижими имоти на други физически или юридически лица, съответно когато частите на съсобствениците в образуван по регулация общ парцел са изравнени.

Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот Mitaka41 » 30 Сеп 2009, 14:08

Здравейте,
Благодаря на всички взели участие в обсъждането на моя проблем. Доколкото разбрах за даване на някаква препоръка е необходимо да представя скицата. Мога да я представя, но това е невъзможно тук във форума. Ако някой желае да ми помогне това ми е адреса , dim01@abv.bg, нека се обади и аз ще му изпратя скицата.
Mitaka41
Младши потребител

Мнениеот szagorova » 22 Фев 2010, 12:32

Здравейте,не знам дали е още активна темата но и аз имам подобен проблем.Става вьпрос за следното.Селски имот в регулация УПИ от 1974г. след това 1988г.се прави нов план и придават на комшийте от нашето място и им правят парцал.До ден днешен нито са го платили нито са го заградили.Сега искам да се вьрнат старите граници на скицата.Какво трябва да направя.Благодаря на всчки.
szagorova
Нов потребител

Мнениеот Melly » 22 Фев 2010, 12:57

Здравейте,не знам дали е още активна темата но и аз имам подобен проблем.Става вьпрос за следното.Селски имот в регулация УПИ от 1974г. след това 1988г.се прави нов план и придават на комшийте от нашето място и им правят парцал.До ден днешен нито са го платили нито са го заградили.Сега искам да се вьрнат старите граници на скицата.Какво трябва да направя.Благодаря на всчки.

Избирате от двата пътя по-късия.
Наемате си адвокат, специализирал в материята на ЗУТ. Естествено, услугата му е платена.
По-дългият път, на принципа на самодейността, в повечето случаи е свързан с време, нерви и... накрая, увенчан с неуспех.

Успех в начинанието!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба