Ако има адвокат от района на гр. Петрич или гр. Сандански моля да ми пише за да се обърна към него за правна помощ. Ако някой друг желае да сподели мнение ще му бъда благодарен. Случаят е следния:
Съсобственик съм на паянтова постройка в съсобствен имот. От една година насам другият съсобственик се опитва да построи на нейно място етаж в който да живее без мое разрешение. Подадох жалби до община Петрич, РДНСК-Благоевград и ДНСК София за незаконен строеж. Месец май 2009г. е издадена заповед за неговото премахване, след което и протокол от 09.06.2009г. на РДНСК-Благоевград че паянтовата постройка е възстановена в предишният и вид, декларирано с подписите на съседите(нямам този протокол и не знам какво точно са декларирали съседите в него). В последствие съсобственика построява същата сграда на ново, за което съм изпратил нови жалби но отговора който получих гласи че няма незаконно строителство и поставя срок до Главния архитект на община Петрич да се произнесе за приложимостта на &16 ДР ЗУТ, съгласно факта че паянтовата постройка съществува от преди 40 години.
С какви официални документи разполагам:
1.Документи от РДНСК-Благоевград с дата 21.01.2009г. в които изрично е посочено че към тази дата съществува паянтова постройка с две съществуващи стени(северна и западна) и размери 4.20м/3.40м и височина 2.10м.
2.Документи че към 07.01.2010г. постройката има изградени 3 тухлени стени с размери 5м/5м и височина с покривната конструкция над 2.80м.
Освен това има изградени и 2 стоманобетонни колони в постройката, което според моето мнение вече не я прави паянтова а масивна.
От РДНСК-Благоевград упорито твърдят че постройката е във вида и от преди 2008г. и отказваят да я обяват за незаконен строеж, а в отговор на моята жалба никъде не споменават за следните факти изложени в нея:
1. Как според техни официални документи постройката на 21.01.2009г. е била от запазени основи и две тухлени стени с размери 4.20м/3.40м и височина 2.10м. а на 07.01.2010г. стените стават 3 а размерите на постройката 5м/5м и височина с покривната конструкция над 2.80м.
2. Не желаят да отговорят писмено и на въпроса ми дали постройката със изградените стоманобетонни колони отговаря на определението паянтова.
Не съм давал съгласие под никаква форма на другия съсобственик да строи.
От какво се страхувам.
1. В протокола от 09.06.2009г съседите може да са декларирали че размерите на постройката във вида и от 2008г. е бил 5м/5м и височина 2м. и е била изградена от 3 стени, но пак ще повторя че имам протокол на РДНСК от 09.01.2009г. в който са описани само 2 стени и по малки размери към тази дата.
2. С поставения срок до Главния архитект на гр. Петрич да се произнесе за приложимостта на &16 ДР ЗУТ постройката може да бъде узаконена и с това да се сложи край на желанието ми същата да бъде премахната като незаконна.
Моля ако има желаещи от моя регион да се заемат със случая(срещу заплащане естествено) да пишат.
Ако някой друг желае да даде безплатен съвет във форума му благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем съсобствен имот.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|